Підтримати нас

У Парижі стартує Паралімпіада-2024: хто представлятиме Херсонщину

28 серпня 2024 15:31
267
Поширити:
Андрій Драпкін, Світлана Півень, Іван Тетюхін

28 серпня у Парижі стартує Літня Паралімпіада-2024, яка триватиме до 8 вересня. Херсонщину представляють троє спортсменів.

Про це повідомив заступник голови Херсонської обласної державної адміністрації Володимир Клюцевський.

Спортсмени Херсонщини, що входять до складу збірної національної паралімпійської команди України:

  • Андрій Драпкін – майстер спорту України міжнародного класу з пара плавання серед спортсменів з порушенням опорно-рухового апарату. Андрію 21 рік. Свою спортивну кар’єру він розпочав у 9 років. Спочатку тренувався у Хмельницькому центрі «Інваспорт». З 2014 року продовжив займатися в Херсонському центрі «Інваспорт» під наставництвом  Альони Бербасової та Геннадія Вдовиченка.
  • Світлана Півень – чемпіонка світу та багаторазова призерка міжнародних змагань. Спочатку Світлана займалася в Дитячо-юнацькій спортивній школі в Херсоні, а потім продовжила тренування в Херсонському центрі “Інваспорт”. У 19 років спортсменка отримала звання майстра спорту України з легкої атлетики. Через 5 років здобула категорію «міжнародного класу».
  • Іван Тетюхін – майстер спорту України міжнародного класу з легкої атлетики. Іван родом з окупованих нині Олешок на лівобережжі Херсонщини. Він двічі здобув срібло на Чемпіонаті України серед спортсменів з інвалідністю в Луцьку.

Церемонія розпочнеться о 20:30 за київським часом. Відбудеться парад всіх країн-учасниць на Єлисейських полях, які рухатиметься до площі Згоди. 

Трансляцію Ігор можна буде дивитися на ютубі  Equalympic. Також на телеканалі та сайті Суспільне Спорт.

Цьогоріч Україну представлятимуть 140 спортсменів із 20 регіонів.

  • Національна паралімпійська збірна команда України візьме участь у 17 із 22 видів спорту, представлених на Іграх (боча, пара бадмінтон, пара веслування академічне, пара велосипедний спорт, волейбол сидячи, голбол, пара дзюдо, пара легка атлетика, пара теніс настільний, пара пауерліфтинг, пара параканое, пара триатлон, пара плавання, пара стрільба кульова, пара стрільба з лука, пара тхеквондо, фехтування на візках).

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів