Підтримати нас

У Новій Каховці затримали чоловіка, якому “внутрішній голос” звелів “замінувати” багатоповерхівку

Автор статті
10 лютого 2021 11:30
869
Поширити:

У вівторок, 9 лютого, близько 17:30 в чергову частину підрозділу поліції Нової Каховки зателефонувала місцева мешканка, яка розповіла, що до неї підійшов незнайомий чоловік і повідомив про замінування під’їзду п'ятиповерхового будинку. За вказаною адресою негайно виїхали керівництво та слідчо-оперативна група. Місце події   терміново оточили до приїзду спеціалістів вибухотехнічного відділу.

Поліцейські встановили, що повідомлення про замінування виявилось неправдивим. А вже за пів години оперативники дізналися, хто був псевдомінер.

Як розповів начальник поліції Каховського району Вадим Парфентьєв, на охорону публічного порядку  залучили 20 поліцейських. З під’їзду евакуювали 37 мешканців. Вибухотехніки та кінологи оглянули приміщення. Ніяких небезпечних предметів не виявили. 

Поки тривала перевірка, слідчо-оперативна група спілкувалася із заявницею. Жінка детально описала незнайомця. І тоді оперативники згадали, що до відділу поліції неодноразово доставляли схожого за описом нетверезого громадянина для складання адмінматеріалів. Поліцейські виїхали за місцем його проживання.

Він перебував удома. Цього разу 31-річний чоловік був тверезий, однак його стан викликав занепокоєння. Адже під час спілкування він розповів правоохоронцям, що повідомив про замінування, “виконуючи вимогу внутрішнього голосу”. 

Чоловіка доставили в місцеву лікарню, де йому видали направлення на огляд психіатрами. А поліцейські  склали адміністративний протокол за ст. 183 КУпАП «Завідомо неправдивий виклик спеціальних служб».

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ