Підтримати нас

У Любимівці на Херсонщині жителі встановили пам'ятний хрест українським воїнам

Vgoru
Автор статті
01 жовтня 2023 09:00
3,381
Поширити:

У селі Любимівка Нововоронцовської громади жителі поставили пам'ятний хрест українським воїнам, які загинули 1 жовтня 2022 року поблизу села. У той день російський снаряд поцілив в автівку, у якій перебували 11 військовослужбовців 128 Окремої Гірсько-Штурмової Бригади. 

Про це написала уродженка Любимівки Тоня Терещенко на власній сторінці у фейсбуці.

Згорілий ВАЗ. Усі фото з допису Тоні Терещенко

За її словами, тоді з 11 воїнів загинули вісім, а на сьогодні ідентифікували п’ять з них. Це Дмитро Зейкан, Василь Гаврильцьо, Вадим Сідей, Едуард Чігор і Олександр Мулеса. Три захисники вижили.

“До встановлення пам'ятного хреста долучилася вся Любимівка і не тільки. Одні люди допомагали матеріально, інші давали цінні поради, працювали, привозили, засипали, рівняли, прибирали, підтримували! Вся Любимівка об'єдналася, щоб увіковічнити пам'ять загиблих Героїв”, – ідеться в дописі.

Через два дні після трагедії Любимівку звільнили, і тоді побратими зі 128-ї бригади попросили людей поставити пам'ятний хрест на місці загиблих героїв, щоб душі загиблих спочивали з миром, розповідає жінка.

Останнє фото військовослужбовців

Вона зазначає, що з часом пам'ятний хрест освятять.

“Від усього серця дозвольте висловити вам слова скорботи і співчуття від усіх жителів Любимівки, жителів Херсонщини, з якими ви б у житті, можливо, ніколи і не зустрілися, але яким ви повернули дім та свободу”, – пише жителька села.

Раніше мешканці Любимівки розфарбували стелу на виїзді зі села.

Також у Любимівці місцеві жителі разом зі старостою села власноруч розфарбували автобусну зупинку. На споруді написали “Слава ЗСУ”, а також намалювали прапор України.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ