Підтримати нас

У колабораціонізмі підозрюється освітянин із Херсонщини: обійняв посаду в окупаційній адміністрації

Vgoru
Автор статті
28 листопада 2023 16:48
869
Поширити:

Освітянина з Херсонщини, якого за корупцію звільнили з української школи, підозрюють у колабораціонізмі.

Про це повідомила Херсонська обласна прокуратура.

Правоохоронці стверджують, що 63-річний підозрюваний, підтримуючи ідеї «руського міра», добровільно пішов на співпрацю з окупаційною владою. У серпні 2022 року, обійняв посаду «заступника голови Каховської військово-цивільної адміністрації». 

Зазначається, що на цій посаді чоловік організовує роботу відділів культури, спорту, у справах дітей та молоді. Контролює соціальну галузь та координує функціонування дошкільних та загальноосвітніх закладів, створених окупаційною владою на базі захоплених освітніх закладів Каховського району. 

За даними слідства, до окупації регіону чоловік працював у Каховській школі вчителем географії. У 2019 році вів військово-патріотичний гурток. Раніше, за прояви корупції був звільнений з посади  директора цього закладу.

У тексті підозри Офісу Генерального прокурора йдеться про Ігоря Деменка 1960 року народження.

Малиновський райсуд міста Одеси заочно засудив на 12 років із конфіскацією майна окупаційну директорку школи №51 у Херсоні.

Раніше двом херсонським освітянам заочно повідомили про підозру в колабораціонізмі та пособництві РФ. Це 38-річна колишня вчителька, яка обійняла посаду в. о. директора школи № 46 в Херсоні, та 42-річний колишній заступник директора Херсонського фізико-технічного ліцею, який став директором захопленого ліцею.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ