Підтримати нас

У Китаї після епідемії АЧС стрімко збільшується поголів'я свиней

Автор статті
03 грудня 2020 13:34
864
Поширити:

Китаю для отримання такого обсягу свинини, який був до епідемії атипової чуми свиней (АЧС), може не знадобитися така ж сама кількість свиноматок.

За останні 12 місяців їх кількість збільшилася на 7 мільйонів голів. За даними Міністерства сільського господарства і сільських районів Китаю, у жовтні поголів’я свиноматок збільшилося до 26 млн голів проти 19 млн торік. На момент виявлення АЧС поголів’я свиноматок було понад 30 млн голів, причому протягом кількох років воно зменшувалося.

Проте ці цифри можуть бути не настільки важливі, оскільки відновлення виробництва свинини може відбуватися швидше завдяки більшій продуктивності й біологічній безпеці.

«Китай уже відходив від домашнього свинарства до спалаху АЧС, а боротьба з хворобою кінець кінцем прискорить цей прогрес, - пояснив провідний аналітик компанії Red Meat, AHDB Дункан Уайетт. - Також повідомляється про поліпшення логістики ланцюжка постачання. Для отримання обсягу свинини на рівні, який був до початку епідемії АЧС, може не знадобитися таке ж поголів’я свиноматок».

Очікується, що в 2021 році виробництво свинини в Китаї зросте на 9%, оскільки стадо свиноматок відновлюється після спалаху АЧС, згідно з останнім прогнозом USDA.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ