Підтримати нас

У художньому музеї відкрито виставку Георгія Курнакова

14 квітня 2017 08:00
277
Поширити:

У Херсонському обласному художньому музеї ім. О.О.Шовкуненка, 12 квітня, відбулось урочисте відкриття виставки «Поезія живопису Георгія Курнакова».

В експозиції, присвяченій 130-річниці Заслуженого діяча мистецтв УСРС, представлені кращі графічні та живописні твори.

Художника, чиє життя та творчість були тісно пов’язані з Херсоном, цінують і пам’ятають — познайомитись із творами Георгія Курнакова з колекції музею прийшло багато гостей. Виставку відкрила директор музею, заслужений працівник культури України, Аліна Доценко.

У відкритті виставки взяли участь друзі та знайомі художника, які поділилися своїми спогадами з присутніми. Академік, мистецтвознавець, член Національної спілки художників України Володимир Чуприна розповів про многолітню дружбу з Георгієм Курнаковим та основні моменти його творчого шляху. Член Національної спілки письменників України Валерій Кулик згадав свої візити до майстра, його ставлення до роботи — особливо до пленерного живопису, натхнення для якого Курнаков черпав у творчості Барбізонської школи. Херсонський художник Григорій Зозуля та фотохудожник Ростислав Швець також поділилися своїми історіями.

Георгій Васильович Курнаков – автор неперевершених пейзажів та натюрмортів, на яких зображено краєвиди та барвисті квіти Херсонщини, був не тільки майстром пензля. Він брав активну участь в громадському житті нашого міста, заснував та довгий час опікувався спілкою самодіяльних художників «Дніпровська палітра». Херсонський художній музей за заповітом отримав велику колекцію творів майстра, бібліотеку книг з мистецтва та художні твори з його приватного зібрання, які Курнаков збирав протягом всього життя.

Вернісаж відбувся у святковій та дружній атмосфері. Для гостей грали Наталя Левченко (скрипка) та Олена Сухова (фортепіано).

Керівництво музею запрошує мешканців області та гостей Херсону познайомитись із творчістю Георгія Васильовича Курнакова.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ