Підтримати нас

У Херсоні затримано підозрюваного в кіберзлочинах

Vgoru
Автор статті
12 лютого 2019 15:03
679
Поширити:

Він створив програми для незаконного доступу до персональноїінформаціїкористувачів. Серед них – засоби для підборупаролів. 

Також зловмисник займався розробкою фіктивних сайтів для так званого «фішингу». Їх основне призначення - введення користувачів в оману для викрадення їх логінів та паролів, а як результат – отримання несанкціонованого доступу до персональної інформації та послуг онлайн банкінгу.

Продаж створених програмних засобів відбувався на спеціалізованих хакерських форумах, доступ до яких мали лише підтверджені авторизовані користувачі.

Оплата його послуг здійснювалася через російські системи електронних платежів, які наразі заборонені для використання в Україні. Для анонімізації своїх дій чоловік використовував методи, які ускладнювали його ідентифікацію.
Після проведення обшуку у квартирі зловмисника вилучено комп’ютерну техніку, яку він використовував для створення та поширення шкідливого програмного забезпечення.

Техніку направлено на експертизу. За даним фактом розпочато кримінальне провадження за ст. 361-1 КК України, тобто створення з метою використання, розповсюдження або збуту шкідливих програмних чи технічних засобів, а також їх розповсюдження або збут.

Відділ комунікації поліції Херсонської області

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ