Підтримати нас

У Херсоні відкрився Фестиваль «AMADEUS-2019»

17 березня 2019 11:01
561
Поширити:

Відкрився фестиваль камерної і симфонічної музики 16 березня і триватиме до 19 квітня.

Відкрив фестиваль разом із камерним оркестром «ГІЛЕЯ» Народний жіночій академічний хор ім. Світлани Фоміних (м. Миколаїв). За 40-річну свою історію жіночий академічний хор був удостоєний багатьох значних нагород на національних та міжнародних конкурсах в Україні, Італії, Югославії, Болгарії, Німеччині, Франції, Іспанії, Угорщині тощо.

Також під час фестивалю, шанувальники фортепіанної музики мають нагоду зустрітися з геніальною піаністкою нового  покоління,  лауреаткою найпрестижніших міжнародних конкурсів Тетяною Шафран. Також в рамках фестивалю і його окрасою стане виступ чудового інструментального дуету Катерини Назаренко та Наталії Сидір (м. Львів).

На шанувальників класичної музики чекає зустріч з динамічним повним невгамовної енергії португальським диригентом Луісом Андраде Гомешем, який виступить у Херсоні з камерним оркестром «ГІЛЕЯ» Херсонської філармонії. Вперше в Херсоні прозвучить концерт для гавайської гітари з оркестром та солістом Роберто Моріц (гавайська гітара). Родзинкою фестивалю стане виступ колективу Івано-Франківської філармонії – квінтет-джаз «ART PRESTIGE» під орудою Арсена Бучинського.

Взяти участь у фестивалі «AMADEUS-2019» висловили бажання та отримали запрошення: симфонічний оркестр Херсонського державного університету, Академічний хор та симфонічний оркестр Херсонського музичного училища. Диригенти: Святослав Марцинковський, Тетяна Волгірєва та Дмитро Сірий.

В рамках фестивалю відбудеться концерт «Музика дитячих сердець», у якому найкращі учні дитячих музичних закладів будуть грати, і співати у супроводі камерного оркестру  «ГІЛЕЯ».

Підтримати нас можна тут https://base.monobank.ua/
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ