Підтримати нас

У Херсоні в День української писемності та мови нагородили кращих літераторів. ФОТО

Vgoru
09 листопада 2017 17:40
304
Поширити:

Вісімнадцять херсонських молодих поетів і прозаїків стали переможцями і призерами III міського конкурсу літературної творчості імені Миколи Братана.

Їх вшанування відбулося в Херсонському академічному музично-драматичному театрі ім. Куліша під час урочистостей, присвячених Дню слов'янської писемності і мови.

Кращих літераторів привітали представники міської влади та керівники Херсонської обласної організації Національної Спілки письменників України. Всі переможці та призери конкурсу отримали грамоти Херсонської міськради. Також твори цих літераторів опубліковані в збірнику, виданому за підсумками конкурсу.

У церемонії взяли участь дружина відомого літератора Раїса Василівна і його син, Віктор Миколайович, який є головою журі конкурсу.

У святковому концерті взяли участь херсонські артисти і художні колективи.

День української писемності та мови щорічно відзначається в Україні 9 листопада. Згідно з православним календарем, в цей день вшановується пам'ять преподобного Нестора Літописця - послідовника творців слов'янської писемності Кирила і Мефодія. Свято встановлене указом Президента України Леоніда Кучми № 1241/97 від 6 листопада 1997 року.

Микола Братан (1935-2010) - відомий херсонський письменник, Заслужений діяч мистецтв України, автор кількох десятків книг віршів, художньої прози, п'єс, багатьох літературно-критичних статей, присвячених творчій спадщині сучасних письменників і театру. Протягом 35 років (1971-2006) Микола Братан очолював Херсонську обласну організацію Національної Спілки письменників України, 8 років був головою обласного об'єднання Всеукраїнського товариства «Просвіта» імені Тараса Шевченка.

Конкурс імені Миколи Братана проводиться з 2013 р. раз на два роки. У ньому беруть участь поети і прозаїки у віці від 14 до 40 років в номінаціях «Учнівська молодь», «Студенти», «Доросла категорія». Організатори конкурсу - Управління культури Херсонської міськради та Централізована бібліотечна система міста Херсона.

Переможці та призери III міського конкурсу літературної творчості імені Миколи Братана:

У номінації «Поезія»:

"Учнівська молодь":

I місце - Валерія Тищенко

II місце - Анастасія Ходановіч

III місце - Олена Полякова

"Студентська молодь":

I місце (три призера) - Дмитро Плотніков, Олена Мовчан, Ірина Яворська

"Доросла категорія":

I місце - Зоя Щербініна, Аліна Дедушинська

III місце - Тетяна Павленко

У номінації «Проза»:

"Учнівська молодь":

I місце - Вікторія Логуш

II місце - Катерина Мазепина

"Студентська молодь":

I місце - Сергій Іванов

II місце - Дарина Тарадименко

III місце - Микола Золотарьов

"Доросла категорія":

I місце - Ігор Паршин, Ліна Козловська

II місце - Володимир Бєлов

III місце - Володимир Логуш

${gallery:60757a1ba9c90b0d77271aaaffc2efa8}

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів