Підтримати нас

У Херсоні стартував прийом проєктів на Громадський бюджет -2020

Автор статті
18 червня 2020 12:00
1,017
Поширити:

У Херсоні вже вдруге проходить конкурс на найкращі ідеї для покращення міста - “Громадський бюджет”.

Жителі територіальної громади Херсона, які досягли 16 річного віку, можуть заповнити форму та через електронну платформу “Громадський Проект Херсон” подати проєкт.  Подача їх триватиме з 15 червня до 29 липня (включно). Від одного автора може надходити не більше трьох малих та трьох великих проєктів.

У кожному з них має бути чітко сформульована його ідея у вигляді опису з обґрунтуванням, план дій, комплекс робіт, які необхідно виконати, кошторис, креслення чи фотографії.

Подані проєкти повинні бути спрямовані на поліпшення комфорту проживання мешканців та естетичного вигляду міста, сприяти соціально-економічному, культурному і просторовому розвитку, впровадженню сучасних інновацій в усіх сферах життєдіяльності міста, які не пов’язані з поточною роботою у відповідних галузях та сферах діяльності і поточним утриманням бюджетних установ, а саме: виконання ремонтних робіт в бюджетних установах, придбання меблів, обладнання, м’якого інвентарю  тощо.

Більш детально про вимоги  можна дізнатися у 5 пункті Положення про Громадський бюджет.

Цього року не потрібно збирати підписи на підтримку проєкту до його подачі. Тепер, щоб проєкт допустили до участі, протягом 7 днів після оприлюднення його модераторами на Платформі, містяни, які підтримують його реалізацію, мають проголосувати. Малі проєкти (до 250 тис. грн)  повинні набрати не менше 15 голосів, а великі (до 1,5 млн грн) - не менше 50 голосів. Останній день підтримки для проєктів, які подали 29 липня, закінчується 5 серпня 2020 року. Автор проєкту може ознайомитися із перебігом та результатами отримання підтримки  через особистий кабінет.

Проєкти, які набрали необхідну кількість голосів підтримки, надсилають на експертну оцінку, після якої, до 14 вересня, буде створено реєстр позитивно та негативно оцінених проєктів. Позитивно оцінені проєкти допускаються до голосування.

Перед голосуванням автори матимуть можливість презентувати їх на громадських обговореннях.  Там будуть присутні і містяни, що не є конкурсантами, але прийшли ознайомитися з проєктами. Так херсонці можуть визначитися, кому надати перевагу під час голосування. Після обговорень автори мають можливість внести правки та доповнення у проєкт.

Цього року голосування проходитиме з 5 по 19 жовтня (включно). Голосувати можна буде як в електронній формі через Платформу, так і в паперовій, заповнивши спеціальний бланк у пункті голосування. Одна особа може проголосувати не більше як за 3 великі та 3 малі проєкти. Переможцями стають ідеї, які набрали найбільшу кількість голосів за рейтинговою системою, окремо по малих та великих проєктах. Малі мають набрати мінімум 300 голосів, а великі - 500.

До 30 жовтня мають підбити підсумки голосування та визначити переможців.

Проєкти-переможці  будуть реалізовані впродовж 2021 року місцевими органами виконавчої влади. Автори ідей не займаються їх прямою реалізацією і не отримують гроші. Проте вони мають право слідкувати за  виконанням і контролювати дії чиновників у процесі втілення їх ідеї в життя.

Закликаємо херсонців не пропустити можливість подати свої проєкти, щоб змінити місто на краще та втілити свої мрії!

*Інформаційна та промоційна кампанії Громадський бюджет Херсон на 2020 рік проводяться громадською організацією «ІРЦ Правовий простір», громадською організацією «Глобальний погляд», благодійною організацією «Фонд милосердя та здоров’я» та Онлайн газетою «Вгору» за підтримки Херсонської Міської ради.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ