Підтримати нас

У Херсоні сімейні лікарі будуть тестувати на ВІЛ

30 березня 2017 06:01
231
Поширити:

У Херсоні розпочато навчання 82 сімейних лікарів консультуванню та тестуванню на ВІЛ швидкими тестами, повідомляється на сайті Херсонської міської ради.

Відтепер херсонці зможуть  пройти тестування на ВІЛ у свого сімейного лікаря та дізнатися результат уже протягом 15 хвилин.

Навчають лікарів у  рамках Пілоту «Сталість ВІЛ-послуг», який впроваджують у регіоні за підтримки  проектуUSAID«Реформа ВІЛ-послуг у дії». Тренінги для медичних працівників проходитимуть впродовж березня-квітня 2017 року. 29 березня перша група лікарів уже отримала сертифікати про проходження відповідного навчання.

За словами Ярослава Зятюка, виконавчого директора ХМГО «Асоціація 21 століття», яка впроваджує пілот «Сталість ВІЛ-послуг» в Херсоні, тестування на ВІЛ швидкими тестами дасть змогу херсонцям одразу дізнатись свій діагноз на ранній стадії та вжити необхідних заходів. Швидкі тести на ВІЛ дозволяють отримувати результати у 15-хвилинний термін, є зручними  у використанні та не потребують від пацієнта особливої підготовки.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ