Підтримати нас

У Херсоні пройшов перший в Україні фестиваль людей поважного віку «Золотий вік». ФОТОРЕПОРТАЖ

Vgoru
02 жовтня 2017 13:09
555
Поширити:

Подружні пари, які прожили разом 50 і більше років стали головними дійовими особами фестивалю «Золотий вік», приуроченого до Дня людей похилого віку, що відзначається 1 жовтня.

Фестиваль провела громадська організація «Громада.UA» за підтримки органів влади та спонсорів.

У перший фестивальний день в обласному Палаці культури пройшла творча зустріч «Мистецький салон», в якій взяли участь артисти Херсонської обласної філармонії, а також самодіяльні художні колективи.

Потім в фойє кіноконцертного залу «Ювілейний» відкрилася фотовиставка «Золоті пари» фотохудожників Ірини Паршиної і В'ячеслава Гусакова (кореспондент онлайн-газети «Вгору», - авт.). Вона стала результатом проекту, під час якого були проведені фотосесії; в них взяли участь 19 подружніх пар, з яких 17 прожили разом понад півстоліття і дві - більше 60-ти років.

Також на площі перед «Ювілейним» пройшов вечір танцю «Вальс. Танго. Фокстрот », під час якого гості могли і взяти участь в танцювальній програмі (в це їм допомагали студенти-хореографи Херсонського училища культури), і подивитися концертні номери.

У другий день фестивалю пройшли виставка-ярмарок робіт майстрів декоративно-ужиткового мистецтва, концерт самодіяльних фольклорних колективів, які приїхали майже з усіх міст та районів Херсонщини, та гала-концерт, у якому взяли участь артисти Херсонської обласної філармонії, академічного музично-драматичного театру ім. Куліша, самодіяльні артисти і дитячі художні колективи.

Офіційно дата 1 жовтня було проголошено днем людей похилого віку резолюцією генеральної Асамблеєю ООН від 14 грудня 1990 р якості підтримки однієї з ініціатив Організації Об'єднаних Націй. Резолюція ООН була також затверджена урядом України. За статистикою кожен п'ятий українець - людина похилого віку.

${gallery:420785d58e4fb67eae2dba860d98f11d}

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів