Підтримати нас

У Херсоні планують побудувати плавучий космодром

Автор статті
26 лютого 2019 05:07
756
Поширити:

На "Південмаші" збираються створити плавучий український космодром.

Державне підприємство "Південмаш", яке спеціалізується на створенні та запуску ракет, має намір ініціювати створення в Україні плавучого космодрому. Про це повідомив генеральний директор "Південмашу" Сергій Войт, передає "Сегодня".

"Україна не має власного космодрому, хоча тільки" Південмаш "спеціалізується на ракетобудуванні та здійснює зовнішньоекономічну діяльність з 23 країнами, у тому числі Європи. Нам давно потрібно мати власний майданчик для запуску ракет, і створити його можна на Херсонщині", - пояснив він.

Крім того, Войт додав, що нещодавно спілкувався з колективом Херсонського державного заводу "Паллада", який займається виготовленням плавучих споруд, доків. Там готові до співпраці і партнерства.

"Наші інженери шукали варіанти, розглядали багато питань. Необхідно все враховувати, адже деякі країни проти того, щоб над ними запускали ракети. Спільно з "Укроборонпромом" ми вирішили зробити таку платформу на херсонському підприємстві "Паллада", – пояснив гендиректор.

Варто зазначити, що дніпровське підприємство вважається одним із флагманів виробництва ракет-носіїв і супутників в Україні, і це дозволяє державі забезпечувати 8-10% пускових послуг, які надаються щороку міжнародним компаніям.

У квітні 2017 року "Південмаш" підписав із компанією S7 Sea Launch Limited контракт на виробництво і постачання 12 ракет-носіїв серії "Зеніт" для дослідження і використання космосу в мирних цілях в рамках міжнародних програм "Морський старт" і "Наземний старт".

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ