Підтримати нас

У Херсоні оперативники затримали злочинну групу одеситів

Автор статті
31 січня 2020 05:30
640
Поширити:

У Херсоні оперативники Управління карного розшуку обласного главку поліції спільно з працівниками роти поліції особливого призначення провели спецоперацію по затриманню учасників міжетнічної злочинної групи з міжрегіональними зв’язками, які упродовж року скоїли 15 крадіжок з квартир херсонців.

Для конспірації зловмисники переодягалися у спецодяг працівників інтернет-провайдера. Здобиччю крадіїв ставали гроші, ювелірні вироби, гаджети і шуби.

Про це повідомляє Відділ комунікації поліції Херсонської області.

Упродовж минулого року на території міста Херсона сталися ряд крадіжок майна з квартир херсонців. Всі злочини були схожі між собою як за способом вчинення, так і по співпадінню виявлених слідів злочинної діяльності. Оперативники та слідчі проаналізували всю наявну інформацію і дійшли висновку, що в місті орудує одна і та сама група квартирних крадіїв. Після ще більш ретельного опрацювання матеріалів поліцейські з’ясували, що зловмисники немісцеві.

Як повідомив заступник начальника Головного управління Національної поліції в Херсонській області Микола Цап, з’ясувалося, що на територію Херсона зловмисники приїжджали з Одеси на автомобілі «Рено». Проводили розвідку місцевості та обирали квартири за зовнішніми ознаками: нові склопакети, кондиціонери та дорогі двері. Потім одягали спецодяг працівників одного з інтернет-провайдерів і спочатку дзвонили в обрану квартиру. Якщо дома були господарі або на шум виходили сусіди, то зловмисники представлялися працівниками фірми і пропонували послуги інтернет.

В результаті блискавично проведеної спецоперації неподалік від залізничного вокзалу поліцейські затримали трьох учасників банди, які намагалися втекти з краденими речами після чергової крадіжки. Оперативники зі спецпризначенцями заблокували всі виїзди з двору. У злочинців вилучені речові докази: викрадені речі та зв’язка відмичок і ключів. Всі затримані – раніше судимі жителі міста Одеса, їм від 24-х до 53-х років.

Нині тривають слідчі дії. Зловмисники затримані в порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України. Відкриті кримінальні провадження за ч.3 ст.185 «Крадіжка» Кримінального кодексу України. За скоєне зловмисникам може загрожувати до 6 років позбавлення волі. Поліцейські перевіряють затриманих на причетність до скоєння аналогічних злочинів в інших регіонах України.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ