Підтримати нас

У Херсонському СІЗО окупанти катують людей

Vgoru
Автор статті
19 травня 2022 08:49
1,169
Поширити:

Днями російські військові били усіх чоловіків, які знаходяться під слідством окупантів у Херсонському СІЗО. Про це повідомила на своїй сторінці у Фейсбук прессекретарка Херсонської міської ради Гаяне Оганесян:

 

“Крики людей, над якими знущалися окупанти, чули мешканці навколишніх будинків, адже СІЗО знаходиться у центрі міста. Жінки, на щастя, не постраждали. ПОКИ не постраждали”.

За словами Гаяне Оганесян, заклики до української влади досі залишаються без відповіді: 

“Другий місяць поспіль я звертаюся до урядовців із закликом не допустити насильства над відданими народу України, присязі, службі працівників кримінально-виконавчої служби. На заклик про евакуацію працівників та засуджених, а разом це близько 3 тис. людей – не відреагували. На попередження про те, що засуджених і можуть використовувати проти ЗСУ – не відреагували. На пояснення, що життя працівників Херсонського СІЗО та колоній, членів їхніх родин можуть опинитися під загрозою – не відреагували”.

Також повідомляється, що військові РФ примушують засуджених копати траншеї, нескореним прострілюють ноги, а на базі колонії №10 готують бокси для ремонту військової техніки.

Представниця міськради вкотре звернулася до відповідальних за вирішення проблеми міністерств і відомств із закликом вплинути на вирішення ситуації.

 

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ