Підтримати нас

У Херсоні шукали таблички з комуністичними назвами вулиць

22 жовтня 2021 10:38
1,188
Поширити:

Вулицями Херсона пройшли рейдом у пошуках табличок зі старими назвами вулиць та проводили роз'яснювальні бесіди.

Днями завідувач сектору з контролю за санітарним станом Суворовського району разом із поліцейським перевіряли, чи змінили власники будинків таблички із комуністичними назвами вулиць на нові. Посилалися на Закон України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки».

 “З підприємцями, керівниками підприємств, компаній та власниками житлових будинків сектору приватної забудови проведено інформаційно – роз’яснювальну роботу стосовно демонтажу даних табличок”, - повідомили у Херсонській міській раді.

Також містян попередили, що «в разі категоричної відмови від демонтажу адресних покажчиків, буде розглядатися питання про притягнення власників будівель і відповідальних осіб до адмінвідповідальності».

У повідомленні міської ради не йдеться про те, що буде після демонтажу адресних покажчиків і хто їх має замінювати на нові, а головне - коли відбудеться сама заміна? Тому виникає питання: як рятувальники чи швидка шукатимуть будинок, до якого необхідно терміново під'їхати? На пошук потрібної адреси піде дорогоцінний час, і порятунок може виявитися запізнілим. 

За словами завідувача кафедри житлової політики та утримання житла Державної академії житлово-комунального господарства, професора Сергія Требуха, законодавством передбачено встановлення адресних вказівників коштом місцевих бюджетів, які не завжди передбачають статтю видатків на це. Проте не передбачено, хто саме повинен виготовляти ці вказівники. 

«Номерні таблички мають виготовлюватися та утримуватися ЖЕКом коштом платежів мешканців будинків», - сказав експерт.

Наприклад, у Бериславі ще у 2018 році замінили адресні таблички зі старими комуністичними назвами вулиць на нові. Усі роботи виконувалися коштом міського бюджету.

Підтримати нас можна тут https://base.monobank.ua/
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ