Підтримати нас

У Херсоні арештували депутата міськради, Ігоря Семенчева?

Автор статті
06 серпня 2021 16:41
3,945
Поширити:

Колишнього селищного голову та чинного депутата міської ради звинувачують у привласненні майже мільйона гривень із бюджету сільради. Загалом його підозрюють у скоєнні трьох кримінальних злочинів, пов'язаних із корупцією. Суд обрав фігуранту справи запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із правом внесення застави в сумі 190 тисяч гривень.

Про це 6 серпня повідомив сайт Нацполіції Херсонської області. Відомості, кого саме арештовано,  офіційно не розголошується.

Але під стриманий опис особи влучно потрапляє Ігор Ігорьович Семенчев – колишній голова Антонівської селищної ради, нині депутат міської ради  (депутатська фракція політичної партії “БЛОК ВОЛОДИМИРА САЛЬДО”, заступник голови фракції, Секретар постійної комісії міської ради з питань комунальної власності та охорони навколишнього середовища).

Нагадаємо, уперше його звинуватили ще у 2013 році. Згідно з матеріалами справи, Антонівський селищний голова вимагав від одного з підприємців 80 тисяч доларів за виділення в оренду земельної ділянки. Семенчеву загрожувало позбавлення волі від 8 до 12 років із конфіскацією майна.

Але ця його справа досі «мандрує» по судах. 

Спочатку побувала в Дніпровському районному суді м. Херсона. 

Після ліквідації районних судів міста потрапила до новоутвореного Херсонського міського. Але декілька суддів одразу пішли в тривалі відпустки, іншим не вистачало кваліфікації, а суддя Наталя Стамбула заявила самовідвід, бо її племінник вчився разом з обвинувачуваним, а дочка вчилася разом із його рідним братом і вони підтримували дружні стосунки. 

Матеріали кримінального провадження скерували до Генічеського районного суду. Але одна із суддів, яка розглядала справу (бо злочин тяжкий, тому розглядається трьома служителями Феміди), пішла у відставку. 

Нову колегію суддів у Генічеську не було з кого утворити, тож справа знову переїхала – до  Білозерського районного суду. Але голова білозерської колегії Сергій Строілов теж заявив самовідвід. Пояснив, що має дружні стосунки з членами родини обвинуваченого, тому можуть виникнути сумніви в його неупередженості.

Тепер справа перебуває на розгляді в Новокаховському міському суді. Наступне засідання призначено на 09.09.2021.

Друга кримінальна справа - через “нічийні” труби. Ця історія розпочалася 20 лютого 2018 року – невідомі почали викопувати та демонтувати зрошувальну систему на полях. Виявилося, що ці роботи їм замовив селищний голова Ігор Семенчев. Хоча мережа належала не сільраді, а збанкрутілому Комунальному підприємству радгосп-завод “Янтарний”, підпорядкованому Херсонській обласній раді. Розслідування досі триває.

Подробиці про ці справи в кримінально-детективному фактчеку "Чи дійсно кандидат у нардепи з Херсонщини Ігор Семенчев «чистий перед законом".

І, нарешті, – третій епізод.

У Єдиному реєстрі судових рішень у вересні минулого року з’явилася ще одна кримінальна справа пов’язана з Антонівською сільрадою - “майже на мільйон”. Вона стосується капітального ремонту проїзної частини вул. Зарічної вздовж кладовища з під`їздом у смт Антонівка м. Херсона.

За матеріалами кримінального провадження вартість робіт у документах становила 1,5 млн гривень. А насправді підрядники виконали робіт на значно меншу суму. Експерти порахували, що "відкат" становить 909 792, 00 грн.

Цікаво, як довго Ігор Ігорович проведе в камері слідчого ізолятора? Адже під час першого арешту за вимагання та спробу отримати хабар довго за гратами не затримався – вийшов під заставу в розмірі 365 400 грн, яку вніс його батько, Ігор Григорович Семенчев.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ