Підтримати нас

У Генічеському районі в пожежах загинуло двоє людей

Автор статті
15 жовтня 2021 10:00
1,015
Поширити:

З настанням осінніх холодів херсонці все частіше використовують різні обігрівальні прилади або, по-старому, користуються печами.

Обігрітися виходить добре, але неуважність, необережність при застосуванні таких засобів часто-густо призводить до трагічних наслідків.

Як повідомляє пресслужба Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій у Херсонській області, лише за минулу добу в Генічеському районі при пожежах у будинках приватного сектора загинуло двоє осіб.

Перший випадок стався на вулиці Степовій у селі Генічеська Гірка. На номер 101 зателефонували місцеві жителі та повідомили, що горить житлове приміщення. Прибувши туди, пожежники виявили, що вогонь уже щосили палахкотить і може перекинутися на сусідні будівлі. Зокрема, поруч стояв двоповерховий житловий будинок, до якого вже підбиралося полум'я.

Ситуація була неординарною: поблизу не виявилося джерел води, а розміщення об'єктів виявилося таким, що гасити пожежу довелося довго. Тож на допомогу викликали додаткову, третю бригаду пожежників.

Боротьба з вогнем тривала майже п'ять годин, після чого рятувальникам нарешті вдалося ліквідувати небезпеку. Після цього в обгорілому будинку виявили тіло 50-річного чоловіка, який працював на цьому об'єкті охоронцем.

А вже вночі 15-го жовтня в селі Чонгар сталася пожежа на вулиці Тараса Шевченка. Горів також житловий будинок. Пожежники ліквідували загоряння, пропрацювавши понад дві години.

Під час боротьби з вогнем рятувальники виявили тіло 59-річної власниці будинку. Вогнеборці дізналися, що у будинку разом з господаркою проживали її донька з чоловіком (якого на той момент не було вдома) та троє дітей - п'яти, семи та сімнадцяти років. Як виявилося, запах диму вночі відчула саме хазяйка та розбудила інших членів родини. Але з будинку вони вийти не могли: бо у веранді був осередок пожежі. Тому дочка з дітьми вибралися через вікно. Проте власниця будинку пішла до іншої кімнати в надії врятувати якісь цінні речі. Але, на жаль, уже так і не повернулася. 

Причини обох пожеж зараз встановлюються.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ