Підтримати нас

У деяких мікрорайонах Херсона тхне фекаліями

Автор статті
20 червня 2023 09:45
3,393
Поширити:

Починаючи з понеділка, 19 червня, у деяких мікрорайонах Херсону почало сильно тхнути фекаліями. Зокрема, на Млинах (мікрорайон Херсонського бавовняного комбінату) та в центрі міста. Зранку 20 червня амбре посилилося.

Про це Медіаплатформі “Вгору” розповіли місцеві жителі. За їх словами, запах дуже дивний, схожий не на те, як тхне стара каналізація, а на свіжі випорожнення, у які випадково потрапиш ногою.

Від чого саме такий “аромат”, — достеменно поки не відомо. Фахівці лабораторії Херсонського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ поки не відбирали проб повітря в “загазованих” місцях та не досліджували, адже скарг від населення не надходило. 

Утім, як пояснила керівниця Департаменту захисту довкілля та природних ресурсів Херсонської обласної державної адміністрації Ольга Філіна, імовірно, це пов’язано із наслідками затоплення каналізаційної мережі після підриву росіянами Каховської ГЕС.

Так, дійсно, у багатьох частинах міста відчувається цей неприємний запах, — пояснює Ольга Філіна. — Це, скоріш за все, пов’язано з тим, що через повінь до каналізаційної мережі потрапило багато води. Крім того, труби мережі в нас, м'яко кажучи, не зовсім цілі. Але ми це теж переживемо — у нас вітряно, повітря швидко очиститься, а сонце все висушить.

Також, як кажуть мешканці Шуменського мікрорайону, у них фекаліями не тхне, хоча там каналізацію теж підтоплювало. Можливо, мережа новішого спального району міста виявилася більш стійкою до випробувань повінню, ніж стара система центральної частини Херсона, яка будувалася ще “за царя Гороха”.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ