Підтримати нас

У Чорнобаївці відбувся благодійний забіг, присвячений Дню пам’яті захисників України

Vgoru
Автор статті
27 серпня 2023 09:41
1,009
Поширити:

26 серпня 2023 року на Херсонщині у селі Чорнобаївка відбувся благодійний забіг "Шаную воїнів, біжу за героїв України". У ньому взяли участь близько 50 людей.

Як розповів Суспільному голова Чорнобаївської сільської військової адміністрації Ігор Дудар, благодійний забіг заснували у 2018 році з нагоди вшанування пам’яті воїнів, які загинули під час російсько-української війни.

"У нашій громаді 12 загиблих героїв. Троє жителів громади загинули у 2014 році і 9 – з 2022 року. Кожен учасник забігу може пробігти обрану ним дистанцію (2 км, 5 км, 10 км) із закріпленим на футболці іменем знайомої або незнайомої людини, яка віддала життя в боротьбі за територіальну цілісність України у період з 2014 по сьогодні та поділитися життєписом Героя у соціальних мережах", – розказав Дудар.

Фото зі сторінки сільради

Цьогоріч у забігу в Чорнобаївці взяли участь 44 людини. Захід підтримали села Киселівка, Крутий Яр, Посад-Покровське. Розпочався забіг із Гімну України та хвилини мовчання.

Долучитися до забігу в пам'ять про загиблих на війні українців можна з будь-якого куточка світу до 5 вересня.

Учора ми писали, що захисник України з Голої Пристані Валерій Савельєв загинув 19 серпня. Йому було 19 років. Його поховали в місті Дніпро.

Під Бахмутом на Донеччині 20 серпня загинув 20-річний військовий з Херсона, командир двох підрозділів Данило Сікорський. Він витягнув побратима з танка, що палав, відніс його на евакуацію і повернувся на позиції.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ