Підтримати нас

У Центрі близькосхідних досліджень назвали причину частих перебоїв зі світлом на окупованій Херсонщині

Автор статті
23 січня 2024 15:13
507
Поширити:

Цієї зими на окупованій Херсонщині почалися часті перебої зі світлом. 

У прямому ефірі Медіаплатформи “Вгору”  заступник директора Центру близькосхідних досліджень Сергій Данилов назвав причину цього явища.

За його словами, перебої з електропостачанням можуть бути через негоду. Так, через крижаний дощ обірвалася електромережа на Мелітополь. Але основна проблема перебоїв з електрикою, говорить Сергій Данилов, це нестача фахівців: 

“Основна проблема – відсутність людей, які будуть доглядати, лагодити та власне утримувати електромережі. Людей катастрофічно не вистачає. Вони змушені тримати бригади з Криму або з Росії. І відсутність постійних бригад дається в знаки”. 

Також заступник директора Центру говорить, що на окупованих територіях російські окупанти продовжують використовувати комунальні платежі як інструмент підкупу:

“На відміну від Запоріжжя на Херсонщині не платили комунальні платежі за світло… Російські окупанти продовжують використовувати комунальні платежі як інструмент підкупу. Наприклад, за газ удвічі менше рахунки, ніж у Росії. Тобто люди платять менше, так їх підкуповують”. 

Центр близькосхідних досліджень – аналітичний центр для вивчення політичних процесів на Близькому Сході. З 2014 року, з початком російської агресії проти України, Центр зосередився на дослідженні питань, пов’язаних із російською агресією проти України й російською окупацією. 

У листопаді 2023 Сергій Данилов розповідав, що на окупованій Херсонщині людям почали приходити платіжки за комунальні послуги. У квитанціях за світло жителям лівобережжя нарахували довільну суму: комусь за три місяці, комусь за п'ять, а не як обіцяла окупаційна влада за останній місяць.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ