Підтримати нас

Туристичних маршрутів національного парку стає більше

Автор статті
20 червня 2018 07:32
730
Поширити:

Екскурсії нацпарку поповнюються новими об’єктами. Зокрема, маршрутом «Місто тисячі джерел» до Нової Каховки.

Про це повідомляє офіційний сайт НПП «Нижньодніпровський».

Першими побували на новій екскурсії школярі з  Великоолександрівки. Крім степових водоспадів діти побачили вікові платани та дуби міської набережної, залишки маєтку Петра Трубецького, середньовічну вежу литовського князя Вітовта, а також познайомились з технологією виробництва електроенергії на Каховської ГЕС.

Крім того, співробітники відділу рекреації НПП «Нижньодніпровський» разом із студентами та викладачами Херсонського державного університету майже закінчили роботи по маркуванню для любителів активного відпочину водно-пішохідного туристичного маршруту по плавнях «Дніпровська Гілея».

Коло маршруту вже обстежено та визначено на протоках Хмельник, Гниловод. Інформаційний стенд-картосхему розробленого шляху встановлено на території бази «Козак» (с. Одрадокамʼянка,  Бериславського району). Також встановлюються інформаційні знаки вздовж маршруту та облаштовують майданчики для двох наметових стоянок. Після погоджень з лісогосподарствами планується виготовлення та встановлення у наметових стоянках лавок, столів із місцевих природних матеріалів, облаштування  місць для кострища.

У подальших планах -  розробка ще декількох водних туристичних маршрутів Дніпровськими плавнями, озерами та протокою Річище. Початок цих маршрутів передбачається з бази Козацького природоохоронного науково-дослідного відділення на річці Козак (с. Ольгівка, Бериславського р-ну).

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ