Підтримати нас

Туристичне літо на Херсонщині

Автор статті
17 червня 2019 08:00
648
Поширити:

В останні роки туристи активно полюбили Херсонщину, яка унікальна тим, що омивається одразу двома морями.

Хоча місцеві жартують, що область має ще навіть третє – українське Мертве море, рожеве озеро Лемурійське.

Останні три роки область відвідують 3,5 мільйони туристів щорічно, і цього року там очікують не менший потік. За словами директорки Департаменту туризму та курортів Херсонської ОДА Тетяни Волинець, у 2018 році туристичний збір в області склав 3,7 мільйони гривень, що на 36% перевищує показники попереднього року.

Лемурійське озеро

Лемурійське озеро

Найпопулярнішими напрямками на Херсонщині традиційно залишаються Залізний порт, який полюбляють за активне нічне життя, а також Скадовськ та Арабатська стрілка, які переважно обирають для сімейного відпочинку – через мілкі пляжі, оздоровчі заклади та найрізноманітніші розваги для дітей.

За даними сайту Нotels24.ua, відпочити в Залізному порту у двомісному номері цього року коштуватиме від 400 гривень, в районі Арабатської стрілки – від 500 гривень, в Скадовську – від 400 гривень.

Окрім найдовшого піщаного пляжу Європи - Арабатської Стрілки, на Херсонщині ще є єдина в Україні природна пустеля “Олешківські піски”, один із найвідоміших в Європі природних заповідників “Асканія Нова”, український гранд-каньйон “Станіславські скелі” та безліч виноробень на будь-який смак.

Щоправда, інколи банальні побутові речі викликають подив у туристів. Так, на початку червня журналісти звернули увагу на маленьку, здавалося б, проблему, яка псує враження кожному відпочивальнику в Залізному Порту – відсутність урн для сміття:

“Залізний Порт зустрічає туристів. Пишаюся!!! Ігор з Хмельницького, який дуже любить Залізний Порт дуже дивується, що там зовсім немає урн для сміття. Я порадила поскаржитись до сільради, бо силою телебачення урни навряд чи встановляться. А він каже, що вже ходив туди сваритися. І в цьому, і в минулому році...”

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ