Підтримати нас

Трьох депутатів позбавили права участі в засіданнях Херсонської обласної ради

11 липня 2024 08:00
483
Поширити:
Колаж "Вгору"

10 липня на ХVІІ сесії Херсонської обласної ради депутата Сергія Кульчиковського, Віктора Пунгіна та Світлану Межерицьку позбавили права участі у всіх засіданнях ради.

Про це йдеться на сторінці першого заступника голови – керівника виконавчого апарату Херсонської обласної ради Юрія Соболевського.

Зазначається, що вони також не братимуть участь в пленарних засіданнях сесій ради, роботи її постійних комісій та органів депутатів Херсонської обласної ради VІІІ скликання.

Сергія Кульчиковського у 2020 році обрали депутатом від політичної партії Ігоря Колихаєва “Нам тут жити”. Він – директор приватного акціонерного товариства “Чорномор”.

За даними Центру журналістських розслідувань, його у липні 2022 року оголосили у розшук за підозрою у державній зраді. Кульчиковський в окупованому Скадовську прагнув стати незаконним головою міста.

Віктор Пунгін – депутат Херсонської обласної ради 8-го скликання від партії “Європейська солідарність” та директор селянського фермерського господарства "Восход".

Світлану Межерицьку у 2020 році обрали депутаткою Херсонської обласної ради від партії "Наш край". До грудня 2022 року вона очолювала Управління охорони здоров’я Херсонської міської ради.

Межерицька під час окупації Херсона обійняла незаконну посаду "начальника Управління охорони здоров’я Департаменту соціальної політики ВЦА Херсонської міської територіальної громади".

У 2024 році суд обрав їй запобіжний захід – ув'язнення, без права внесення застави. Жінці інкримінували частину 5 статтю 111-1 КК України.

  • До суду скеровано обвинувальні акти стосовно трьох депутатів та адвокатки з Херсонської області, яких підозрюють у пособництві державі-агресору.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів