Підтримати нас

ТОП-6 рекордів Херсонщини у 2021 році

Автор статті
08 лютого 2022 15:00
1,349
Поширити:

Перша ділянка з вирощення люфи, рекордний урожай овочів та переліт повітряних куль через Олешківські піски. Торік на Херсонщині зафіксували чимало рекордів. Зібрали найяскравіші в інфографіці:

Інфографіка Вікторії Грицай

До Національного реєстру рекордів внесли першу в Україні спеціалізовану ділянку з вирощування люфи. Плоди цієї рослини після висушування використовують як губки для миття посуду або як мочалку. Ферма належить родині Жданових та розташована в Каїрах Херсонської області.

Навесні у Херсонській області зібрали найбільший урожай овочів з відкритого ґрунту – 1,1 мільйони тонн. 

У день відкриття половини першої черги шляхопроводу ХБК-Таврійський було зафіксовано рекорд “з виготовлення та встановлення найдовшої монолітної постнапруженої плити балокового типу довжиною в 100 метрів”.

У вересні на День міста херсонців безплатно частували грузинськими хачапурі з дров'яної печі. За годину містянам роздали 333 хачапурі, що стало рекордом з наймасовішого частування цієї стравою. 

У жовтні 2021 року Олешківські піски вперше перетнули чотири екіпажі повітряних куль на висоті 1 тисячі метрів. Це досягнення увійшло до Книги рекордів України, як “Переліт найбільшої пустелі в Європі найбільшою кількістю аеростатів”. 

Матеріал підготовлено у межах Медіашколи “Вгору”, що проводять Благодійна організація “Фонд милосердя та здоров’я” в партнерстві з Медіаплатформою “Вгору” за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

Фото з сайту Херсонської міської ради

 

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ