Підтримати нас

“Темники” Укрінформу: на Херсонщині рекомендували спікерами Прокудіна та його заступників

05 червня 2024 11:48
366
Поширити:
Фото: Укрінформ

У “темниках” керівництва Укрінформу для регіональної редакції в Херсонській області не було небажаних спікерів. Однак ті, кого рекомендували, працюють в обласній військовій адміністрації.

Про це повідомив регіональний представник Інституту масової інформації (ІМІ) в Херсонській області з посиланням на власні джерела.

Згідно з файлом, оперативну суспільно-політичну ситуацію в області мав коментувати начальник ОВА Олександр Прокудін. Питання прозорості та підзвітності, використання бюджетних коштів, а також децентралізації та сільського господарства – перший заступник начальника ОВА Дмитро Бутрій. 

Також спікерами могли бути заступники Прокудіна: Ольга Малярчук, Антон Самойленко, Михайло Лемак, Ярослав Шанько та начальник управління внутрішньої та інформаційної політики ОВА Олександр Толоконніков.

Відсутність небажаних спікерів, як це було в інших областях, підтвердила кореспондентка Укрінформу в Херсонській області Ірина Староселець, інформують в ІМІ.

  • 29 травня Українська правда опублікувала розслідування про "темники" в державній агенції "Укрінформ" у період керівництва Олексія Мацуки. Співрозмовники з-поміж працівників агенції повідомили виданню, що Мацука надсилав у регіональні редакції списки з рекомендаціями, які теми треба висвітлювати в областях, у кого брати коментарі, а в кого не бажано. 
  • За кілька днів до оприлюднення розслідування Олексій Мацука звільнився. Головою «Укрінформу» він був з листопада 2023 року. На цю посаду вже призначили військового – Сергія Череватого.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів