Підтримати нас

«Таємні пасажири» завершили обстеження пасажиропотоку

17 квітня 2018 03:00
634
Поширити:

«Таємні пасажири» завершили обстеження пасажиропотоку на діючих міських автобусних маршрутах. У досліджені, яке тривало майже 2 місяці (з 21 лютого по 16 квітня), взяло участь 25 осіб.

Загалом, заявки на участь у роботі громадській групі з обстеження пасажиропотоку подало більше 30 жителів Херсона. Переважна більшість з них – це звичайні жителі міста, які виявили бажання внести особистий вклад у налагодження роботи міського транспорту. Уся діяльність групи відбувалась на громадських засадах.

Кожний таємний пасажир пройшов відповідний інструктаж в Управлінні транспортної, дорожньої інфраструктури міськради та отримав посвідчення. Керівники фірм-перевізників були попередженні про обстеження, але вони не мали інформацію, коли та які маршрути будуть вивчатися, також вони не знали «таємних пасажирів».

Результати обстеження пасажиропотоку від «таємних пасажирів» будуть враховані для перевірки даних, наданих перевізниками. І саме ця інформація, разом із даними щодо планових витрат перевізників, визначених з урахуванням вимог законодавства, на підставі галузевих норм, ставок податків і зборів буде використана для економічно обґрунтованого розрахунку тарифу. Також ці дані використовуються для розробки оптимізованої мережі міських автобусних та тролейбусних маршрутів.

Результати обстеження пасажиропотоку будуть презентовані членам робочої групи, а потім – оприлюднені. 

За результатами роботи групи планується:

  • Формування схеми організації дорожнього руху із зазначенням зупинок громадського транспорту та світлофорів;
  • Розробка рекомендацій для розрахунків тарифів з економічним обґрунтуванням;
  • Розробка пропозицій щодо оптимізованої мережі міських автобусних та тролейбусних маршрутів з урахуванням вимог законодавства;
  • Перевірка відповідності водіїв та транспортних засобів вимогам  законодавства у сфері пасажирських перевезень.

За матеріалами Управління транспортної, дорожньої інфраструктури і зв’язку Херсонської міськради

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ