Підтримати нас

Судитимуть трьох працівників окупаційної поліції зі Скадовського району на Херсонщині

24 травня 2024 07:35
269
Поширити:
Фото: Freepik

Судитимуть за колабораціонізм та порушення законів та звичаїв війни трьох жителів Скадовського району Херсонської області. Вони обійняли посади в окупаційній поліції. 

Про це повідомляє поліція Херсонської області.

За даними правоохоронців, у червні 2022 року чоловіки влаштувались до незаконно створеного місцевого підрозділу поліції. 

Один з них обійняв посаду тимчасово виконувача обов'язків “поліціянта комендантського взводу”. Другий – “тимчасового виконувача обов'язків конвойного”, третій чоловік – “тимчасового виконувача обов'язків заступника начальника відділення кримінального розшуку”.

Також чоловіки причетні до катування місцевого жителя. Вони незаконно його затримали. “Поліціянти” проводили незаконні допити, застосовували фізичне насилля та погрожували йому.

Чоловікам загрожує ув'язнення від 12 до 15 років. 

  • Двох колишніх поліціянтів із Херсонської області суд визнав винними в колабораціонізмі. Одного з них засудили до 14 років позбавлення волі, інший отримав 13 років ув’язнення.Також чоловіків позбавили права обіймати посади в правоохоронних органах строком на 15 років із конфіскацією усього належного їм майна.
  • Національна поліція заочно повідомила про підозру в порушенні законів і звичаїв війни тюремнику із Херсонщини, 42-річному Олексію Арнауту, який добровільно обійняв посаду першого заступника начальника незаконно створеного «Управління служби виконання покарань по Херсонській області».

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів