Підтримати нас

Судитимуть окупаційних голову та секретаря виборчої комісії псевдореферендуму в Херсоні

Vgoru
Автор статті
07 липня 2023 13:59
557
Поширити:

За організацію псевдореферендуму в Херсоні судитимуть окупаційного голову та секретаря виборчої комісії за фактом колабораційної діяльності. Їм загрожує позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з конфіскацією майна.

Про це повідомляє Херсонська обласна прокуратура. 

Слідство встановило, що у вересні 2022 року обвинувачені брали участь в організації та проведенні псевдореферендуму.

Перший чоловік – Сергій Захаров – очолив дільничну виборчу комісію, створену окупаційною владою на території міста Херсона. Він підбирав членів окупаційного «виборчкому», видавав бюлетені та організовував обхід осель мешканців для проведення незаконного процесу. Раніше прокуратура вже висувала йому підозру в колабораційній діяльності та пособництві державі-агресору. Сергій Захаров раніше очолив школу №52 у Херсоні від окупантів. Після призначення він почав виконувати доручення окупаційної влади щодо деукраїнізації навчального закладу та впровадження у навчальний процес стандартів освіти РФ.

Сергій Захаров. Фото з відкритих джерел

Другий обвинувачений виконував функції «секретаря ДВК». Він складав списки виборців та підраховував бюлетені.

Раніше заочно повідомляли про підозру мешканці селища Козацьке в колабораційній діяльності. Підозрювана добровільно виконувала функції «члена виборчої комісії» під час псевдореферендуму. Жінка обходила домівки місцевих жителів, агітувала їх узяти участь у незаконному голосуванні та видавала бюлетені.

Ще одну жінку затримали за участь у псевдореферендумі. Вона з російськими військовими також обходила домівки мешканців села Новорайськ та збирала голоси. Жінка очікує на вирок суду.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ