Підтримати нас

Суд визнав винним у колабораціонізмі ексдиректора Бериславського педагогічного коледжу на Херсонщині

11 червня 2024 13:37
122
Поширити:
Фото: ЦЖР

Приморський районний суд Одеси заочно визнав винним у колабораціонізмі ексдиректора Бериславського фахового педагогічного коледжу імені В. Беньковського Херсонського державного університету 41-річного Андрія Костюка. 

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань із посиланням на вирок суду.

У матеріалі зазначається, що у 2022 році очолив окупаційну адміністрацію Бериславського району.

Начальник Новорайської сільської військової адміністрації розповів, що Костюк зателефонував йому та зазначив, що очолює російську "військову адміністрацію". Також чоловік викликав всіх очільників громад Бериславського району, щоб обговорити організацію роботи. 

Його причетність до незаконної влади підтверджують фото та відео з окупаційних медіа. На них видно, що Костюк роздавав рублі, зустрічав делегації з РФ, спілкувався з російськими військовими та колаборантами, додають у ЦЖР. 

Чоловіку призначили 10 років ув’язнення із конфіскацією майна. Також він позбавляється права на 15 років обіймати посади в органах влади, правозахисних і правоохоронних органах.

  • За даними Чесно, 13 липня 2022 року Андрія Костюка звільнили з посади директора Бериславського педколеджу. Про це в інтерв'ю МОСТу повідомив ректор Херсонського державного університету Олександр Співаковський.
  • У 2020 році Андрій Костюк обирався до Бериславської міської та районної ради від "Блоку Володимира Сальдо", але його не обрали.
  • Андрій Костюк вже отримував підозру у колабораціонізмі за те, що обійняв посаду в незаконному органі влади, що створений на окупованій території (ч. 5 ст. 111-1 КК України). 

Підтримайте незалежну журналістику. Долучайтеся до спільноти "Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів