Підтримати нас

Суд визнав винною в колабораціонізмі очільницю окупаційного Рівненського територіального управління на Херсонщині

22 червня 2024 17:15
1,188
Поширити:
Фото: Pexels

За обвинуваченням прокурорів Херсонської обласної та Генічеської окружної прокуратур суд визнав винною в колабораціонізмі очільницю «Рівненського територіального управління» окупаційної адміністрації Генічеського району Херсонської області. 

Про це повідомляє Херсонська обласна прокуратура. 

Правоохоронці довели, що жінка в червні 2022 року на нелегітимній посаді організувала роботу незаконно створеного органу та захоплених комунальних закладів.

Також вона зустрічалась із працівниками місцевих шкіл та дитячих садків, де агітувала співпрацювати з окупаційною владою.

У липні 2022 року провела агітаційну зустріч із працівниками Рівненського ліцею. 

5 вересня 2023 року правоохоронці оголосили їй підозру в колабораціонізмі. Мова йде про жительку села Рівне Генічеського району Херсонської області Зембатову Ларису. Вона організовувала роботу навчальних закладів освіти на території підрядній Рівненському старостату (села Рівне, Новий Мир, Вікторівка, Гордієнківці, Муравейник, Сергіївка) за стандартами РФ. 

Зембатову засудили до 10 років ув’язнення із конфіскацією майна. Також вона позбавлена права обіймати посади або займатись діяльністю, що пов’язана із виконанням організаційно-розпорядчих або адміністративно-господарських функцій строком на 15 років. 

  • Прокурори направили до суду обвинувальний акт стосовно жительки Рівного Генічеського району за фактом колабораційної діяльності. Вона виконувала адміністративно-господарські та організаційно-розпорядчі функції, керувала демонтажем із будівель табличок українською мовою. 
  • За даними Центру журналістських розслідувань, Лариса Зембатова брала участь у проведенні незаконного референдуму у вересні 2022 року. Вона погрожувала проукраїнським місцевим жителям та допомагала окупаційним правоохоронцям їх нелегітимно затримувати та відправляти у катівні. 

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів