Підтримати нас

Суд арештував майно ексочільника медичного закладу в Херсоні

03 серпня 2024 09:30
478
Поширити:
Фото: Обласний територіальний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф

Заводський районний суд Миколаєва ухвалив рішення щодо арешту майна ексочільника Херсонського обласного територіального центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Юрія Бовкуна.

Про це йдеться в документі, що опублікований на сторінці Єдиного державного реєстру судових рішень.

2 липня Головне управління національної поліції Херсонської області оголосило підозру Бовкуну в розтраті чужого майна, що передбачає ув'язнення від 7 до 12 років із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3-х років та з конфіскацією майна.

Суд арештував частки трьох квартир та автівку чоловіка.

Він у липні 2022 року уклав незаконний договір із фізичною особою-підприємцем Михайлом Южним, що займався будівництвом без зміни своєї податкової адреси під час окупації Херсона.

Незаконний договір вартістю 1 мільйон 719 тисяч гривень передбачав ремонт приміщень підстанції №3 станції екстреної медичної допомоги.

5 вересня 2022 року Бовкун з ФОП Южний М. І. підписав ще один “договір” на ремонт, вартість якого склала 147 тисяч 575 гривень.

  • Бовкун заочно отримав підозру 29 червня 2023 року в пособництві РФ та колабораціонізмі.
  • Юрій Бовкун не виконав розпорядження Департаменту здоров’я ОДА й не перейшов на дистанційну роботу під час окупації Херсона. Натомість уклав незаконні угоди з двома компаніями на закупівлю дизельного пального в розмірі 4 мільйони 940 тисяч гривень та 2 мільйони 280 тисяч. Його підозрюють у розтраті чужого майна в особливо великих розмірах.
  • За даними Чесно, Бовкун у 2020 році обирався до Херсонської обласної ради 8-го скликання від політичної партії “Наш край”.
  • За інформацією YouControl, Михайло Южний припинив статус фізичної особи-підприємця за основною діяльністю – будівництво. 

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів