Підтримати нас

Спортсменам із Херсонщини, які отримали ліцензії на участь в Олімпійських і Паралімпійських іграх, призначили стипендії

29 серпня 2024 14:56
218
Поширити:
Фото: EPA/UPG

Шістьом спортсменам із Херсонщини, які отримали ліцензії на участь у літніх Олімпійських і Паралімпійських іграх 2024 року призначили одноразові стипендії – 100 тисяч гривень.

Про це стало відомо з розпорядження начальника Херсонської ОВА Олександра Прокудіна. 

Стипендії призначили: 

  • Андрію Драпкіну – майстру спорту України міжнародного класу з параплавання серед спортсменів з порушенням опорно-рухового апарату. Андрію 21 рік. Свою спортивну кар’єру він розпочав у 9 років. Спочатку тренувався у Хмельницькому центрі «Інваспорт». З 2014 року продовжив займатися в Херсонському центрі «Інваспорт» під наставництвом Альони Бербасової та Геннадія Вдовиченка.
  • Катерині Дудченко – спортсменці з академічного веслування. Майстриня спорту України, чемпіонка Європи та дворазова володарка Кубка світу, призерка чемпіонатів Європи.
  • Світлані Півень – чемпіонці світу та багаторазовій призерці міжнародних змагань. Спочатку Світлана займалася в Дитячо-юнацькій спортивній школі в Херсоні, а потім продовжила тренування в Херсонському центрі “Інваспорт”. У 19 років спортсменка отримала звання майстра спорту України з легкої атлетики. Через 5 років здобула категорію «міжнародного класу».
  • Андрію Проценку – легкоатлету. Брав участь в Олімпіадах у Лондоні, Ріо-де-Жанейро та Токіо. Також має бронзову медаль чемпіонату світу, два "срібла" на чемпіонаті Європи, друге місце у XXVII Всесвітній літній Універсіаді та перемога у фіналі Діамантової Ліги 2019 року.
  • Тетяні Сові – борчині, яка у цьому році стала призеркою чемпіонату Європи з боротьби.
  • Івану Тетюхіну – майстру спорту України міжнародного класу з легкої атлетики. Іван родом з окупованих нині Олешок на лівобережжі Херсонщини. Він двічі здобув срібло на Чемпіонаті України серед спортсменів з інвалідністю в Луцьку.
  • Двадцять херсонських спортсменів, які здобували призові місця в міжнародних та всеукраїнських змаганнях, отримають одноразову стипендію у розмірі 10 тисяч гривень від Херсонської міської ради.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів