Підтримати нас

Скадовський морський порт - у переліку об'єктів “під концесію”

Автор статті
24 вересня 2020 09:00
855
Поширити:

Після “пілотних” проєктів, коли в концесію (з певними перешкодами і судовими тяжбами)  віддали  Херсонський морський торговельний порт і морський порт “Ольвія”, до рук концесіонерів готовий відійти і Скадовський морський порт. 

Про це заявили в Міністерстві інфраструктури України. 

Владислав Криклій, керівник відомства, підкреслив, що успішна концесія портів “є наслідком активної роботи відомства в напрямку поповнення державної скарбниці”. Відомо, що ще три українських порти підготовлені до приватизації. Крім цього, за словами Криклія, начебто є й інвестори, які цікавляться цими об'єктами.

Так, підготовленими до приватизації в Мінінфраструктури назвали Скадовський, Усть-Дунайський та Білгород-Дністровський порти. Зовсім скоро будуть готові документи ще по трьох портах: Ізмаїльському, Бердянському і Чорноморському.

Далі Мінінфраструктури планує почати підготовку до концесії Південного порту. Техніко-економічне обґрунтування буде готове до кінця 2020 року. 

Варто відзначити, що розмова про приватизацію Скадовського порту ведеться вже давно. Фонд держмайна вніс його до списку об'єктів, які можуть бути передані у приватні руки.

Тож, як бачимо, нинішня влада намагається не втрачати часу і роздати найпривабливіші державні інфраструктурні об'єкти приватним операторам. 

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ