Підтримати нас

Скадовськ готується до туристичного сезону

Автор статті
30 квітня 2020 12:00
672
Поширити:

Через карантин на Херсонщині відтерміновується початок туристичного сезону, який зазвичай відкривався у травні. Одне з курортних місць нашого краю - місто Скадовськ. Тут готуються до відкриття сезону.

Голова районної адміністрації Світлана Покутня розказала кореспондентам Суспільного, що наразі в дитячих оздоровчих закладах, пансіонатах проводиться ремонт з дотриманням усіх карантинних норм. У центрі міста на алеї кладуть тротуарну плитку, від морських водоростей чистять прибережну зону.

Курортне місто Скадовськ на Херсонщині готується до туристичного сезону

Директор одного з пансіонатів Олександр Керекелиця каже, що вже зараз охочі цікавляться бронюванням номерів та вартістю. Їх пансіонат уже готовий приймати туристів:

"Підготовка практично починається з 1 вересня. Як скадовчани кажуть, що кожен день з 1 вересня наближає нас до літа. Літо прийшло, ми готові. Яким чином будемо працювати, нам ніхто не каже. Розраховуємо на те, що все ж сезон буде, що сезон буде хорошим, сильним, що наші діти оздоровляться. Скадовська дитяча медична зона запрацює на повну, прийме ще більше людей, ніж раніже, у зв’язку з тим, що закриті будуть інші країни і континенти. Ми хочемо сказати, що природне оздоровлення у нас, у Джарилгацькій затоці. Тому чекаємо команди, коли нам приймати людей".

Олександр Керекелиця додає, що робітників додатково на роботу не брали, підготувати пансіонат до сезону змогли самі. Єдине - знадобилась допомога будівельників, бо через епідемічну ситуацію в країні вирішили у житлових котеджах добудувати додаткові кухні, щоб зменшити контакт між відпочивальниками:

"Ми багато номерів, практично половину, переобладнали, поробили кухні, щоб люди знали, що вони можуть приїхати сюди навіть для того, щоб відійти від спілкування з іншими людьми. У нас номери, які виходять просто у паркову зону, на вулиці. Ми стоїмо ось тут практично з виходом на море".

Директорка позашкільного табору Людмила Шара розказала, що впорядковують територію, готують спальні, альтанки, їдальню. Якщо пандемія коронавірусу не завадить, то планують відкритися 30 травня.

"І місця бронюють, і путівки є придбані. Вже якась частина грошей надходить, це каже мені про те, що люди вже купують путівки. Навіть не зважаючи на те, що все-таки ще є коронавірус, що є карантин, пандемія. Я сподіваюсь, що ми його переможемо. Штатом ми практично забезпечені. Це і лікарі херсонські. Це трохи важче, що стосується лікарів, а щодо вихователів - так у нас є люди, які приїздять на весь сезон. З першого заїзду і до останнього, - додає Людмила Шара.

У Скадовську 206 закладів відпочинку і оздоровлення, з них дитячих - 27, тих, що працюють – 19. Минулого року в Скадовську відпочило трохи менше семисот тисяч людей.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ