Підтримати нас

Що не так з «досвідом травматичних і трагічних подій?»

Vgoru
11 червня 2022 14:47
1,035
Поширити:

У Нью-Йорку Президент Київської школи економіки Тимофій Милованов анонсував захід. Він має відбутися в Гарвардському клубі 25 червня о 18:30. Це – благодійна вечеря, яка пообіцяла занурити гостей в «атмосферу війни в Україні».

Ось як про майбутню подію написав сам президент школи економіки: «Буде фільтраційна зона, вечеря в стилі бомбосховища та занурення в досвід війни та військових злочинів». 

Як же збираються «занурювать». Наприклад, меню складатиметься з черствого хліба, солі, очищеної води та супу з банки. Інших подробиць немає, але є обіцянка всі гроші, зібрані на вечері, використати для відновлення медзакладів та шкіл в околицях Києва. 

Онлайн на захід мали завітати перша леді Олена Зеленська та пані посол України в США Оксана Маркарова. Про це повідомляє Ліга

Як стверджує президент школи економіки, дизайн заходу створює артагенція, «професійні люди, які є спеціалістами в створенні досвіду травматичних і трагічних подій».

Анонс благодійної вечері спричинив шквал критичних коментарів у соцмережах. 

«А гостям будуть зав’язувати руки, як у Бучі? А конкурс «згвалтуй жінку з сусіднього столика «буде?» – зреагувала журналістка Тетяна Гонченко.

«Вважаю такай формат неетичним. Це знецінює біль українців, які пережили та переживають цей страшний досвід. Це не допоможе запрошеним співчувати цей біль, але перетворить трагедію, що відбувається в Україні, на шоу. З відповідним викривленим сприйняттям», – написав гендиректор ВДНГ Євген Мушкін. 

«Я дуже сподіваюся, що це «дійство» зупинено. Я не розумію, як можна було дійти до прийнятності цього. Бо це неетично, війна – це не про банку з помідорами, якою влучили в безпілотник, війна – це вимушено розірвані родини, знищені цілі міста, насильницька депортація, катування, гибель дорослих і дітей, щоденні втрати дивовижних людей, стертя ідентичності, сексуальне насильство – це не атракціон, бо все відбувається навіть не колись/десь/неясно з ким, а тут і зараз, з нами. Як можна цього не розуміти?», – написала письменниця та адвокатка Лариса Денисенко, яка зараз працює зокрема з потерпілими від секснасилля від окупантів в Україні. 

«Який жах. Згвалтування теж будуть? Чи просто роздягнуть для обшуку. Як так сокирно можна працювати? Дикість абсолютна. Це ще й освічені люди організовують. Шок!» – зреагувала продюсерка Film.ua Наталка Якимович.

«А в меню буде «стейк а-ля Буча»? А напої будуть у порціях «Маріупольський ковток»?», – пише Андрій Андрушків із "Центру спільних дій".  І додає: «Дуже шкода, що ви, Тимофію, і спільнота Kyiv School of Economics дозволяєте собі таку мерзенну комунікацію».

Журналіст-розслідувач Данило Мокрик зреагував: «Це не надає іноземцям досвід війни. Але це точно знецінює страждання українців. Це – як квест-кімната «Аушвіц», парк атракціонів «Голокост» або тематичний ресторан «Вечеря у Сребреніці». За цим стоять страждання мільйонів людей, це – не тема для хардкор-паті».

Проте команда Тимофія Милованова не відмовилася від благодійної вечері. Натомість президент KSE пообіцяв: «Якщо Нью-Йоркська подія вийде гарно, ми проведемо такі ж події в інших містах світу. Почнемо з Лондону та Берліну».

P.S.Тимофій Милованов окрім наглядової ради Укроборонпрому очолює ще й державне підприємство «Національний фонд інвестицій», це підприємство керуватиме вилученими активами рф.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів