Підтримати нас

Шмигаль ознайомився з перспективами відновлення меліорації на Херсонщині

Автор статті
11 вересня 2020 09:00
905
Поширити:

Вчора на Херсонщині з робочим візитом перебував прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

Глава уряду відвідав Інститут зрошуваного землеробства Національної академії аграрних наук України, де голова Херсонської ОДА Юрій Гусєв та директор установи Раїса Вожегова ознайомили його з перспективами розвитку зрошення на Херсонщині.

За словами Дениса Шмигаля, він встиг оглянути херсонські поля з висоти, коли летів до Херсона. З такого ракурсу, мовляв, добре видно, що за ними буцімто непогано доглядають.

У свою чергу, Юрій Гусєв зазначив, що з різних причин протягом декількох десятиліть меліоративна система на Херсонщині знищувалась.

«Зараз зрошенням охоплено всього 320 тисяч гектарів. Сьогодні наше завдання – нарощувати площі зрошувального землеробства. Це допоможе нам зберегти і збільшити врожаї. Ми готові стати пілотним проєктом з розвитку меліорації, але спочатку необхідно зробити аудит стану системи. Крім того, необхідна інвентаризація інженерно-технічної інфраструктури», – сказав Юрій Гусєв.

Він також наголосив, що зараз розглядається модель відновлення системи меліорації, яка б дозволила залучати міжнародну фінансову допомогу, інвесторів, використовувати механізми державно-приватного партнерства і можливості водокористувачів. Крім того, наполягає Гусєв, застосування нових технологій дозволить зробити зрошення більш ощадним з погляду витрат води та електроенергії.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ