Підтримати нас

Ще двох херсонців покарають за фіктивні підприємства

Автор статті
17 серпня 2018 10:02
651
Поширити:

Правоохоронці направили до суду справу проти Шишлова Олексія Сергійовича, на якого зареєстровано товариство з обмеженою відповідальністю «Віандо трейд».

В Єдиному реєстрі юридичних та фізичних осіб чоловік значиться засновником та керівником товариства. Основна діяльність - виробництво м’яса, а ще - торгівля м’ясопродуктами, овочами, фруктами, посередництво.

Проте фіскальна служба з’ясувала, що підприємство ніякої діяльності не веде. А документи цього товариства використовуються, щоб легалізувати «ліву» продукцію, продати її за кордон та уникнути податків.

Схема така: ділки орендують вантажівки, скупають на території  нашої області (без документів, за готівку) свіжі овочі, фрукти, зелень чи м'ясо; беруть у Херсонської торгово-промислової палати сертифікати, що ця продукція начебто виготовлена вищезгаданим товариством; потім отримують у відділі митного оформлення «Цюрупинськ» вантажно-митні декларації, і вивозять товар до Туреччини, Білорусії чи інших країн.

Валютна виручка від таких експортних поставок до України не повертається і, як наслідок, не сплачується податок на прибуток підприємств.

Такі «бізнесмени» працювали з минулого року та використовували документи не тільки ТОВ «Віандо трейд», а й інших фіктивних компаній.

Зокрема:

- ПП ЛЕЙБЛ зареєстроване в Херсоні на херсонку Катран Марину Вікторівну

- ПП МАМОНА, зареєстроване в Херсоні на херсонця Корнійчук Олександра Івановича;

- ПП «КАНІО»,  зареєстроване в Херсоні на херсонця Лебідь Кирила Володимировича;

- ТОВ АМАРАН-АГРО, зареєстроване в Херсоні на мешканця м. Нова Каховка Трюхан Віталія Миколайовича;

- ПП РОСТОК ЛЮКС, зареєстроване в Херсоні на мешканця міста Сєвєродонецьк Луганської області Мельнік Романа Олександровича;

- ПП ВІТРА,  зареєстроване в Херсоні на мешканця м. Севастополь Осколкова Максима Павловича;

- ТОВ МАРУКС, зареєстроване в Києві на мешканку міста Вільнянськ, Запорізької обл. Гергелевич Олену Юріївну та мешканця Запоріжжя Попович Віталія Володимировича;

- ТОВ ФОБІС, зареєстроване в Києві на мешканку міста Вільнянськ, Запорізької обл. Гергелевич Олену Юріївну та мешканця Запоріжжя Хроленко Сергія Петровича;

- два товариства «АСТОДІЯ» та «КАТАЛЕЯ-К», зареєстровані в Києві на двох мешканців міста Дніпро Бойко Юрія Олексійовича та Крайнова Євгенія Валерійовича;

- ще ТОВ ІНІТІУМ., зареєстроване в Маріуполі на двох мешканців  міста Дніпро Бойко Юрія Олексійовича та Крайнова Євгенія Валерійовича;

- ТОВ САФОРІЯ, зареєстроване в Черкасах на мешканця міста Вінниця  Неприсяжного Олександра Петровича;

- ТОВ ДАТ ГРУП, зареєстроване в Чернігові на мешканця  смт. Петрівка Іванівського району Одеської області Шевцова Ігора Олеговича.

Слідче управління фінансових розслідувань Головного управляння Державної фіскальної служби у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі ще розслідує хто саме причетний до організації «схеми». Але «засновників» фіктивних підприємств уже притягують до відповідальності.

Так, Марину Катран, яка погодилася за 1 тисячу гривень зареєструвати на себе приватне підприємство «ЛЕЙБЛ», вже оштрафовано на 8,5 тисяч грн.

Перше судове засідання по справі Олексія Шишлова, «засновника» «Віандо трейд» призначено у  Херсонському міському суду на 24 вересня 2018 року. Чоловіка також звинувачують у злочині за ч.1 ст.205-1 Кримінального Кодексу  України (підроблення документів, які подаються для проведення державної реєстрації юридичної особи та фізичних осіб, - карається штрафом від 8,5 до 17 тис. грн., або арештом до шести місяців, або обмеженням волі до двох років).

Ще одна справа, за аналогічним звинуваченням, стосовно засновника ПП «КАНІО Кирила Лебідь, також направлена правоохоронцями до суду і призначена до розгляду 28 серпня.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ