Підтримати нас

Шахраї ошукали жителів Херсонщини на майже 200 тисяч гривень

Vgoru
Автор статті
29 травня 2023 11:54
475
Поширити:

Упродовж двох діб через дії банківських шахраїв жителі Херсонщини втратили 195 тисяч гривень. 

Про це повідомляє Поліція Херсонської області. 

У соціальних мережах троє херсонців знайшли інформацію про нібито грошову допомогу від міжнародних організацій. На фіктивних сайтах вони внесли дані власних банківських карток. 

“Того ж дня з рахунків потерпілих шахраї зняли 4500, 14000 гривень та 38000. Окрім зняття грошей, шахраї за допомогою картки 

54-річного потерпілого здійснили покупку побутової техніки на суму 50000 гривень”, – йдеться в повідомленні. 

Ще у трьох жителів Херсона шахраї виманили 88,5 тисяч гривень. Вони діяли за однаковою схемою. Телефонували нібито працівники служби безпеки банку та повідомляли про спроби невідомих зняти кошти з карток потерпілих. Потім шахраї пропонували заявникам назвати реквізити карток: CVV-код, номер та термін дії.

Правоохоронці вкотре закликають користуватися лише офіційними сайтами державних органів та міжнародних організацій, а також не переходити за підозрілими посиланнями. 

Вже не вперше жителі Херсонщини стають жертвами шахраїв. Нещодавно до поліції звернулися дві жінки, які втратили 42 тисячі гривень. В обох випадках жінкам телефонували нібито зі служби безпеки банків та попереджали, що картки намагаються зламати. 

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ