Підтримати нас

Сесія міськради: «не для преси»

26 грудня 2015 13:00
196
Поширити:

Минулої п’ятниці депутати міськради нового скликання знову зібралися на пленарне засідання. Попрацювати вони мали над шістьма питаннями порядку денного.

У міськраді потроху з’яв­ля­ються нові традиції, іноді не зовсім приємні. Так, наприклад, народні обранці відтепер сидять ще далі від представників громади та журналістів. А минулої п’ятниці представникам ЗМІ взагалі заявили – ходити по залу та знімати/фотографувати депутатів суворо заборонено. Начебто це делікатне питання варто обговорювати заздалегідь. Крісла для преси, що стояли біля депутатських, також прибрали. Пояснюють це підвищеними заходами безпеки. Ходили чутки, що нібито під час сесії 18 грудня якісь провокатори мали когось обливати зеленкою. На щастя, обійшлося без цього.

Завдяки втручанню депутатів, пресі дозволили вільно пересуватися залою. І закипіла робота. На засіданні зареєструвалося 52 народних обранці.

Перед  розглядом питань порядку денного Володимир Миколаєнко зачитав звернення від продавця овочів. За словами чоловіка, з нього постійно вимагає хабарі продуктами та грошима депутат минулого скликання від партії “Батьківщина” Олег Акімченков. Чоловік просив у мера та інших представників влади захистити від екс-депутата.

На минулому засіданні народні обранці визначилися із кількістю депутатських комісій та їх головами. Проте через  кілька днів міський голова Володимир Миколаєнко наклав на ці рішення вето. За словами очільника міста, “депутатами Херсонської міської ради було прийнято ряд рішень, які можуть створити колапс не тільки в роботі виконавчого комітету, але й мати катастрофічні наслідки для життя кожного мешканця нашого міста”. Який саме армагеддон Володимир Васильович мав на увазі – незрозуміло. Можливо, йому просто не сподобалися затверджені голови депутатських комісій? Чи, може, схвилювало, що жоден із його заступників не потрапив до виконкому? Самі питання.

До нового виконкому “не пропустили”  трьох заступників міського голови: Ігоря Пастуха, Сергія Черевка та Віктора Іванушкіна...

Але 18 грудня обранці не стали розгадувати ці таємниці. А просто своїми голосами подолали вето, накладене мером. І визначилися не лише з кількістю та головами, а й складом усіх депутатських комісій.

Обрали депутати і членів нового виконкому. До нього “не пропустили”  трьох заступників міського голови: Ігоря Пастуха, Сергія Черевка та Віктора Іванушкіна. А от Інну Трибух місцеві політики підтримали.

Не обійшлося і без скандалу. Спершу деякі жінки в залі розгорнули плакати зі зверненнями до колишнього керівника “Правого сектора”  в Херсоні Дмитра Семена. І вимагали від нього… сплати аліментів. Героєм плакатів іншого тематичного спрямування став голова фракції УКРОП Віталій Богданов. Декілька людей вимагали від нього припинити розводити демагогію. Озброївшись ватманом із написами, декілька присутніх намагалися пройти до трибуни. Але їх не пустила в.о координатора Херсонської Самооборони Інна Усачова. Вона назвала ходоків людьми з оточення Ігоря Семенчєва та сепаратистами. Жінки у відповідь назвали активістку фашисткою. Словесна перепалка тривала кілька хвилин. Увесь цей час за нею спокійно спостерігали поліцейські та люди в камуфляжі. На щастя, конфлікт обійшовся без жертв і синців.

Останнім питанням порядку денного було обрання секретаря міської ради. Кандидатура була лише одна – Олена Урсуленко. Це вже друга спроба обрати її на цю посаду. Перша – на початку грудня –  була невдалою. Цього разу Олену Урсуленко підтримали 38 депутатів із 53. Черговий договорняк чи просто зорі так стали?

${gallery:36bb3038c3d47937bc2349fbdfc07319}

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ