Підтримати нас

Сепаратистська арифметика

Автор статті
10 грудня 2021 15:30
1,088
Поширити:

На цьому тижні одразу в двох містах України – Києві та Херсоні – взялися перейменовувати вулицю Московську. І там, і там. У столиці це зробили за участі депутатів міської ради. Саме вони прийняли рішення про перейменуванння вулиці Московської в Солом’янському районі столиці. Про що 9 грудня повідомила пресслужба Київської міської держадміністрації. 

Відтепер Московська носитиме ім’я Григорія Гуляницького – відомого українського військового і державного діяча часів Гетьманщини, а також дипломата й учасника воєн часів Руїни.

У Херсоні, як повідомляє пресслужба міськради, пішли іншим шляхом. Під головуванням в.о. заступника міського голови Сергія Циганка відбулося засідання комісії з підготовки та внесення на розгляд міської ради питань щодо найменування (перейменування) вулиць, провулків, проспектів, парків, скверів, мостів та інших об’єктів міської територіальної громади.  Зокрема, комісія розглянула результати громадських обговорень про перейменування вулиці Московської на імені родини Фальц-Фейнів. За протоколом, участь в обговоренні взяли 65 осіб, з яких 13 ініціативу підтримали, 22 херсонці висловилися проти.

Після  обговорення до 8 листопада херсонці могли надіслати власні пропозиції стосовно перейменування. За цей час до міськради надійшло 8 листів, 7 з них – від громадських організацій з підтримкою перейменування та одне колективне звернення від мешканців вулиці Московської, які виступили проти. Загалом участь у громадському обговоренні та наданні пропозицій взяли 363 херсонці, з яких 120 виступили «за», 213 «проти» та 30 осіб утрималися. Тому вулиця Московська поки що лишається зі старою назвою, констатує пресслужба міської ради.

Ця «арифметика» перейменування викликає, принаймні, два  запитання. Хіба варто у важливих і очевидних справах покладатися на так званий «глас народу», який дуже легко сфальсифікувати? І ще: вулиця Московська в центрі Херсона – це  для чого? Хіба таке має бути в країні, з якою воює Російська Федерація? І скільки років війни та похоронок ще потрібно, аби назавжди позбутися в нашому житті назв, нав’язаних агресором, і відновити власну ідентичність?

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ