Підтримати нас

Село Краснолюбецьк Херсонської області перейменують

04 квітня 2024 20:58
322
Поширити:
Фото: Олег Сироватко

3 квітня Комітет Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування ухвалив рішення перейменувати село Краснолюбецьк Бериславського району Херсонської області на село Коханівка.

Про це йдеться на сайті Верховної ради України.

Зазначається, що комітет підтримав перейменування 51 населеного пункту в Україні. Рішення про перейменування ухвалили, адже назви цих населених пунктів містять символіку російської імперської політики або не відповідають стандартам державної мови.

Рішення прийняли після розгляду пропозицій від органів місцевого самоврядування, військових адміністрацій населених пунктів та рекомендації Українського інституту національної пам’яті, а також Національної комісії зі стандартів державної мови щодо перейменування окремих населених пунктів.

  • До 8 квітня 2024 року жителям Тягинської громади Херсонської області пропонують обрати нові назви вулиць у Тягинці, Бургунці, Львовому, Ольгівці, Одрадокам’янці та Миколаївці.
  • Нещодавно оприлюднили мапу областей України, на якій вказана кількість вулиць, що підлягають перейменуванню. Найбільша кількість у Харківській, Херсонській, Вінницькій, Дніпропетровській та Запорізькій областях.
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ