Підтримати нас

СБУ повідомила про підозру окупаційному очільнику Інгульця на Херсонщині

06 вересня 2024 10:15
196
Поширити:
Фото: ЦЖР

Служба безпеки України заочно повідомила про підозру в колабораціонізмі очільнику Інгульця Білозерського району Херсонської області Валерію Яковцю, який обійняв незаконну посаду під час окупації.

Про це повідомляє “Вгору” із посиланням на текст підозри з сайту Офісу Генерального прокурора.

За даними слідства, не пізніше 23 серпня 2022 року чоловіка призначили “головою Інгульця військово-цивільної адміністрації Білозерської громади”. 

На своїй незаконній посаді Яковець виконував організаційно-розпорядчі та адміністративно-господарські функції. 

Йому інкримінували частину 5 статтю 111-1 КК України “Добровільне зайняття громадянином України посади, пов’язаної із виконанням організаційно-розпорядчих або адміністративно-господарських функцій, у незаконних органах влади, створених на окупованій території.

Яковцю загрожує ув'язнення від 5 до 10 років із позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років та з конфіскацією майна або без такої.

  • 22 серпня 2022 року повідомляли про те, що в селі Інгулець на Херсонщині окупаційна влада призначила “очільника” Валерія Яковця.
  • 22 серпня Служба безпеки України повідомила про підозру в колабораціонізмі голові окупаційної адміністрації Ольгівки Тягинської громади Бериславського району Ігорю Рубану.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів