Підтримати нас

СБУ оголосила підозру в колабораціонізмі депутату незаконно створеної Херсонської обласної думи 

27 липня 2024 08:01
277
Поширити:
Фото: Pexels

Служба безпеки України повідомила про підозру в колабораціонізмі уродженцю Новоолексіївки Генічеського району, депутату незаконно створеної Херсонської обласної думи Рустему Німетуллаєву. 

Текст підозри оприлюднили на сайті Офісу Генерального прокурора.

За даними слідства, чоловік не пізніше 2 серпня 2023 року брав участь у незаконних виборах до “Херсонської обласної думи” від партії “Єдина Росія”. 

21 листопада 2023 року Німетуллаєву обійняв посаду голови незаконного комітету національної політики, некомерційних організацій та міжрегіональних відносин. Він розробляв та приймав “нормативні” акти для впровадження їх на окупованій території Херсонської області та проводив інформаційну роботу. 

Йому інкримінували добровільне обрання громадянина України до незаконних органів влади, що створені на окупованій території. Німетуллаєву загрожує ув’язнення від 5 до 10 років із позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років та з конфіскацією майна або без такої.

  • Служба безпеки України повідомила про підозру у державній зраді  Рустему Німетуллаєву 7 вересня 2022 року.
  • 26 липня СБУ оголосила підозру у колабораціонізмі голові окупаційної ради депутатів у Каховці Херсонської області Ктітор Анастасії.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів