Підтримати нас

СБУ оголосила підозру очільнику Херсонського “морпорта рф” та ще двом колаборантам

Vgoru
Автор статті
01 листопада 2022 13:30
483
Поширити:

Фейковий керівник “государственного унитарного предприятия “Херсонский морской торговый порт” сприяв водній переправі ворожих боєприпасів та військової техніки на правий берег Дніпра. Для цього він надав плавзасоби підприємства, які використовувались під час зведення мостових переправ через Дніпро. 

СБУ повідомила йому про підозру у вчиненні злочинів проти України. 

Разом з тим “посадовець” розграбовував захоплені підприємства воднотранспортної галузі регіону та передавав викрадене майно на користь рф.

Також підозри отримали ще два ворожі поплічники. Зокрема, колишній чиновник Укрводшляху. У червні цього року він добровільно пішов на співпрацю з ворогом і вступив до лав окупаційної адміністрації Херсона. Наразі йому повідомлено про підозру в державній зраді.

Крім цього, на Херсонщині задокументовано злочинну діяльність призначеного загарбниками “голови” селища Миролюбівка.

З початку окупації села зловмисник із власної ініціативи допомагав загарбникам. Він інформував їх щодо учасників АТО та українських правоохоронців. Водив представників окупаційної влади місцевістю, тим самим допомагав їм формувати логістику. 

Наразі Служба безпеки встановила місця перебування всіх вищенаведених зловмисників, задокументувала їхні злочинні дії й проводить комплексні заходи для притягнення винних до відповідальності.

Раніше повідомлялося, росіяни утримують українців на тимчасово окупованих територіях як заручників і блокують виїзд на вільні території. 

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ