Підтримати нас

Рятівника біженців з Херсонщини захистили бронежилетом

Vgoru
29 травня 2022 12:25
973
Поширити:

Вивозити біженців з окупованих територій для волонтерів смертельно небезпечно: автівки постійно потрапляють під обстріли російських окупантів чи на встановлені ними міни. От і у мешканки Херсона Олександри, котра встигла покинути рідне місто раніше, дуже боліло серце за долю батька, котрий власною легківкою допомагав евакуювати земляків через «вогняну» лінію фронту. Про це пише NewDay ua

Аби хоч якось убезпечити главу родини, стривожена донька (вона перебралася на Західну Україну) заходилася шукати для нього бронежилет. Але самотужки таке екіпірування знайти виявилося дуже складно – воно потрібне, перш за все, на фронті. Тоді Олександра звернулася до відомого благодійного фонду «Волинь-Тил», і там для її батька зуміли відшукати потрібний «бронік».

"З початку війни ми відшукали (у тому числі за кордоном), придбали та доставили військовослужбовцям бригад ЗСУ і територіальної оборони 270 бронежилетів. За ними – пріоритет. Та коли до фонду звернулася донька організатора евакуації біженців, відмовити їй і на думку не спало – адже людина робить важливу справу, й ризикує собою. Тож «кинули заклич» по всіх усюдах, і доброчинці з Луцька, котрі нині працюють у Львові, через свої контакти зуміли дістати для батька Олександри новенький бронежилет класу чотири плюс. Тобто він тримає не тільки скалки, а й кулі, випущені з стрілецької зброї"-, розповів засновник благодійного фонду «Волинь-Тил» Іван Антонюк.

Відтак, можна сказати, що турботлива донька спільно з доброчинцями вберегли не одну людину, а багатьох. Адже від водія за кермом, який пересувається по фронтових дорогах, зазвичай залежить і життя пасажирів. З-поміж яких найбільше жінок, дітей, стареньких.

От тільки, на жаль, невідомо, коли найближчим часом батько Олександри знову продовжить перевозити людей з Херсонщини. Адже поки що російські окупанти нікого не випускають і не впускають сюди. Це на передодні підтвердили і в Оперативному командуванні "Південь".

"На окупованій Херсонщині шляхи виїзду на підконтрольні Україні території повністю заблокували. Автівки, якими люди намагаються виїхати з окупованих територій, ретельно фільтрують та повертають назад".

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів