Підтримати нас

росіяни почали “перереєстрацію” каховської лікарні за “російським законодавством”

Vgoru
27 вересня 2022 08:42
544
Поширити:

Окупанти захопили Каховську центральну міську лікарню імені родини Панкеєвих та Каховський міський центр первинної медико-санітарної допомоги. У цих медичних установах “замінили” керівництво, призначили “головним лікарем” олександра ірзу.

Також загарбники почали так звану “перереєстрацію” лікарень. Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань, посилаючись на місцевих лікарів. 

“олександр ірза “очолив” обидва медичні заклади 22 вересня, однак їхнім колективам його представили 26 вересня. Раніше він працював адміністратором однієї з аптек біля місцевого центрального ринку, поки його не вигнали через якісь махінації з товаром. На початку березня цього року, уже під час окупації, його призначили на посаду фармацевта лікарні”, – йдеться в повідомленні. 

За даними журналістів, каховська лікарня виявилася ледь не останньою на Херсонщині, у якій окупанти досі не призначали свого ставленика. Проте зарплату в російських рублях тут почали виплачувати ще влітку всім охочим. Більшість із працівників закладу ці гроші брали. Молодшому медперсоналу виплачували від 27 до 30 тис. руб/міс, медсестрам – від 30 до 60 тис. руб/міс, лікарям – до 100 тис. руб/міс. Ці гроші їм виплатили за червень і за липень.

Але, “зарплату” за серпень медичні співробітники не отримали, бо їм сказали, що її отримають лише після якоїсь “перереєстрації” відповідно вимог “російського законодавства”. 

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів