Підтримати нас

росіяни не можуть відновити роботу Каховського магістрального каналу

Vgoru
Автор статті
10 квітня 2023 13:29
1,291
Поширити:

Окупанти не здатні відновити роботу Каховського магістрального каналу. Натомість вони хочуть подавати воду за допомогою свердловин в окуповані частини Херсонської та Запорізької областей. 

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань, посилаючись на начальника Іванівської військової адміністрації Віктора Дебелого. 

 “Наша громада використовує воду з Каховського магістрального каналу для питного водопостачання Іванівки та частково Нововасилівки та Воскресенки. Після затоплення головної насосної станції управління головного Каховського магістрального каналу (далі – УГКМК) мені розповідали про пересихання річища каналу в нашому регіоні, але перевірити цю інформацію не можу. Але це однозначно загрожує великими проблемами з водою для нашої громади. І ми вже зараз думаємо, як їх вирішити після повного звільнення Херсонської області”, – прокоментував ЦЖР начальник Іванівської військової адміністрації Віктор Дебелий.

За даними видання, на початку квітня на засіданні так званого “уряду Херсонської області” колаборанти та окупанти визнали катастрофічною ситуацію з роботою Каховського магістрального каналу.

Зараз річище каналу почало потроху пересихати. За словами працівників УГКМК, рівень води з кожним днем стає все менше. Останнім часом окупанти скидали її в четвертий, нижній б’єф, який подає дніпровську воду через західний груповий водовід на Мелітополь, Бердянськ та інші населені пункти окупованої Запорізької області.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ