Підтримати нас

Росіяни хочуть "законно" тероризувати цивільне населення

Vgoru
25 липня 2022 06:15
1,441
Поширити:

Російські окупанти планують юридично "виправдати" терор на тимчасово окупованих територіях. 

Так прокоментував заяву голови слідчого комітету Росії Олександра Бастрикіна щодо необхідності "оптимізації системи екстериторіального правосуддя в росії" заступник голови Херсонської обласної ради Юрій Соболевський у власному телеграм каналі.

За словами чиновника, кримінальне переслідування херсонців російськими окупантами на сьогодні юридично нікчемне, навіть за законами держави-терориста росії:

"Зважаючи на те, що навіть використання Української символіки орки кваліфікують як екстремізм, можна уявити, які сфабриковані кримінальні справи з’являтимуться щодо мирних жителів, які мешкають з Україною в серці" – написав Соболевський.

Нагадаємо, Голова Слідчого комітету РФ Олександр Бастрикін повідомив, що вважає за доцільне закріпити можливість порушувати російськими слідчими кримінальні справи за кордоном на захист громадян та інтересів країни. Про це він розповів в інтерв'ю "Російській газеті".

Бастрикін наголосив на багатьох випадках, коли російські громадяни ставали жертвами злочинів в інших країнах, але місцеві правоохоронні органи часто дуже лояльно ставилися до винних громадян своєї країни, виносячи досить м'які вироки або ігноруючи деякі важливі обставини.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ