Підтримати нас

Рятувальники врятували від знищення вогнем 92 дачі

Автор статті
07 квітня 2019 04:25
695
Поширити:

Суббота, 6 квітня, видалась для рятувальників дуже важкою. Особливо складними були пожежі очерету на річці Спортивна Конка (дачний кооператив «Пролісок»)  та на річці Ольховий Дніпро (ділянки індивідуального садівництва на острові Великому Потьомкінському).

Про це повідомляє ГУ ДСНС України у Херсонській області.

Так, 6 квітня близько 14:30 до Служби порятунку м.Херсона надійшла інформація про горіння очерету в плавнях річки Дніпро. Обстановка ускладнювалася тим, що осередок загорання знаходився в середині водно - болотних угідь, дістатись із рятувальним спорядженням досить проблемно. Підхід до осередку займання можливий тільки на моторних човнах.

З метою патрулювання та недопущення розповсюдження вогню на споруди садових товариств розташованих на островах р. Дніпро на місце події на моторних човнах були направлені пожежно-рятувальні відділення Корабельного та Суворовського районів Херсона.

О 19:15 напрямок вітру змінився та з'явилась загроза розповсюдження вогню на дачні кооперативи та дачні ділянки.  

Для не допущення розповсюдження пожежі на дачі кооперативу "Пролісок", що на річці Спортивна Конка до місця пожежі були направлені 2  пожежно-рятувальних відділення Корабельного та Суворовського районів Херсона з 3 мотопомпами на 2 моторних човнах та 11 чоловік особового складу. Було врятовано 60 будівель дачного кооперативу "Пролісок". Площа пожежі окремими осередками склала приблизно 3,5 га.

У той же час загроза перекидання вогню виникла і для ділянок індивідуального садівництва на острові Великий Потьомкінський, що на річці Ольховий Дніпро (причали від №3 до №7). На місце були направлені 3 пожежно - рятувальних відділення 10-ї Державної пожежно-рятувальної частини Дніпровського району та пожежно-рятувальна частина аварійно-рятувального загону ГУ ДСНС з трьома мотопомпами на трьох моторних човнах. Також, туди виїхали 1 відділення ХОКАРЗ з одною мотопомпою на моторному човні. Орієнтовна площа пожежі на Великому Потьомкінському склала 4 га. окремими осередками. Вогнем знищено 1 дачний будинок та 2 господарчі  будівлі. Врятовано 32 дачні будівлі.   

    

Обидві пожежі було ліквідовано близько першої години ночі

Ймовірні причини пожеж та збитки встановлюються.

Загалом для ліквідації пожеж очерету в плавнях річки Дніпро було залучено:

  • від ГУДСНС 1 катер 5 мотопомп 18 чол. о/с;
  • від ХОКАРЗ 1 моторний човен 2 мотопомпи 4 чол. о/с;
  • від ГУНП 1 катер 2 чол. о/с;
  • від Управління Державного агентства рибного господарства 1 моторний човен 1 чол. о/с;
  • від Нижньодніпровського національного природного парку 1 катер 1 чол. о/с.

Також, рятувальники дякують небайдужим громадянам, які допомагали на власних човнах перевезти рятувальників до місця пожежі. 

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ